lauantai 8. helmikuuta 2014

Kinkku-omenapiirakka


Erittäin hyvä vierasvara, iltapala tai vaikka saunaillan ruoka: 


Kinkku-omenapiirakka

Pohja
2 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
100 g meijerivoita
1 dl vettä

Mittaa kuivat aineet monitoimikoneeseen. Lisää kylmä, paloiteltu rasva ja sekoita seos ryynimäiseksi. Kaada kylmä vesi joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Voit tehdä taikinan myös käsin nyppimällä.) Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.


Täyte
1-2 (200 g) omenaa
1 (150 g) porkkanaa
1 (100 g) sipuli
1/2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
100-150 g ylikypsää saunapalvikinkkua

(Kuori ja) kuutioi omena. Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää joukkoon porkkanaraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon omenakuutiot ja anna seoksen jäähtyä hieman. Levitä vihannesseos piirakkapohjalle.
Suikaloi palvikinkku ja ripottele ne vihannesseoksen päälle.


Munaseos
1 tlk (2 dl) kevytkermaa
2 kananmunaa
1 rkl sinappia
1/4 tl mustapippuria
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Sekoita kasvirasvasekoite, munat, sinappi ja mustapippuri keskenään. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.



Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.



Piirakan voi tarjoilla esim. sipulichutneyn kanssa. 

Piirakka löytyi Pirkka-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti