lauantai 8. helmikuuta 2014

Klementiini-avokado-lohisalaatti

Juhlissa täytyy olla aina vähän salaattia niille, jotka eivät halua täyttää vatsaansa pelkillä napostelupaloilla. Itse ainakin tykkään salaateista ja tässä oli hyvä resepti Pirkka-lehdestä.


Klementiini-avokado-lohisalaatti

1 ruukku lehtisalaattia ja pussi salaattisekoitusta
3 (300 g) klementiiniä
1 (300 g) syöntikypsä avokado
1 pkt (n. 300 g) lämminsavukirjolohta
1/2 dl tilliä hienonnettuna

Kastike
balsamicoa tai tummaa balsamietikkakastiketta

Revi salaatti vadille ja kaada salaattisekoituspussi mukaan Viipaloi kuoritut klementiinit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi & koverra hedelmäliha lusikalla kuorestaan. Paloittele savukirjolohi.

Asettele klementiini- ja avokadokuutiot sekä kalapalat salaattipedille. Ripottele pinnalle tilliä. Valuta päälle kastiketta juuri ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

  1. Hauska salaatti-idea. Aika harvoin tulee heitettyä klemmareita salaattiin, mutta tällä kokoonpanolla voisikin toimia. Inspiroiduin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt keskitalvella oli ihania klementiinejä, joiden maku sopi hyvin loheen. Yksinkertainen homma. Teen aika usein että ostan valmiin salaattipussin ja heittelen jotain yksinkertaista päälle. Avokado on aika vakio - siitä saa hyviä öljyjä. Siemeniä käytän paljon myös - antavat rapsakkuutta. Kalaa joko mukaan tai sitten paistan pääraaka-aineeksi.
      Teetkö sunnuntailounaan? Kerro mitä pidit, kun kokeilit :)

      Poista