lauantai 8. helmikuuta 2014

Pienet focacciat

Jos juhlissa on salaattia tai muuta sellaista syötävää, johon olisi kiva yhdistää itsetehty leipä, niin pienet focacciat ovat näyttäviä pikku leipäsiä - ei ehkä ihan annospaloja, jos et onnistu tekemään niistä riittävän pieniä, mutta käyvät vaikka omina annoksinaan.


Pienet focacciat 5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 tl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia/voita
10–12 dl vehnäjauhoja

voiteluun ja koristeluun
oliiviöljyä
pieniä kirsikka tomaatteja halkaistuna
mustia oliivirenkaita
mustapippuria myllystä
gourmet-suolahiutaleita

Lisää 42 asteiseen maitoon suola, sokeri ja rasva sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on lisätty. Sekoita puuhaarukalla taikinaa ja lisää loput jauhot sekoittaen, kunnes taikina on kiinteää, mutta ei kuivaa.
Jaa taikina 12 osaan suoraan keoiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Ripota kekojen päälle hieman jauhoja. Taputtele vajaan cm:n paksuisiksi leipäsiksi, halkaisija 11- 12 cm.
Kohota leivät liinan alla. 

Voitele focacciat öljyllä. Asettele päälle halkaistut tomaatit ja oliivit. Pyöräytä myllystä hieman pippuria päälle. Ripsauta muutama suolakide focaccioille.

Paista leivät uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 9 min tai kunnes kypsiä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti