lauantai 8. helmikuuta 2014

Sormisyötävää fetasta ja aurinkokuivatusta tomaatista

Nämä pienet napostelupalat ovat helppo ja nopea tehdä ja niitä syntyy vähällä vaivalla isollekin joukolle. Sormin syötävät cocktail-palat sopivat niin juhlaan kuin pieniin illanistujaisiin. Voitaikinaleivoksina ne ovat kivoja myös pikkujouluihin tai glögijuhliin.


Feta-tomaattitäytteiset pikkupalat

1 pkt voitaikinaa
kanamunaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeluun

Sulata voitaikinalevyt leivinalustalla tai suoraan pellillä leivinpaperin päällä.

Helppo versio: leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä sulanut levy ensi pitkittäin halki ja sitten suikaleet neljään osaan - saat 8 palaa per levy eli 500 g taikinasta tulee 40 leivosta.

Vähän haastavampi: ota sulaneesta levystä pyöreällä noin 4 cm halkaisijaa olevalla muotilla pikku pyörylöitä. Saat myös 8 kpl pyöreitä pikkupaloja. Loput reunat voit käyttää vaikka torttuihin, mutta älä käytä niitä uudelleen tähän, koska leivoksen täytyy kohota uunissa ja uudelleen kaulittuna kerrokset eivät enää nouse riittävästi.

Voitele palat munalla ja ripottele pintaan unikonsiemeniä. Paista 225 uuniin keskiosassa noin 10 min tai kunnes sopivan värisiä.

Täyte

1 pkt fetajuustoa
1 dl kermaa
1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
oliiveja suikaleina
pippuria

Murusta feta ja hienonna valutetut tomaatit. Sekoita kaikki aineet tahnaksi.

Halkaise leivos veitsellä ja laita täytettä n. teelusikallinen pohjalle ja laita kansi päälle. Täytä kaikki leivonnaiset hieman ennen tarjoilua. Leivokset säilyvät kylmässä, mutta nosta ne huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti