lauantai 8. helmikuuta 2014

Suklaalusikat ja valkosuklaapopcornit

Seisovassa jälkiruokapöydässä on kiva olla herkkuja eri makuun. Vähän aikuiseen makuun voisi olla suklaalusikat, joita voidaan sekoittaa kuumaan kahviin, jolloin kahvi muuttuu suklaakahviksi. Valkosuklaalla kuorrutettu popcornit taas maistuvat niin lapsille kuin aikuisille.


Suklaalusikat

Isoja ruokalusikoita
valkoista suklaata
tummaa suklaata
nonparelleja

Sulata valkoinen ja tumma suklaa pusseissa mikrossa 20 sekunnin sykäyksillä niin, että suklaa sulaa. Asettele lusikat tarjolle ja pursota joka toiseen valkoista ja joka toiseen tummaa suklaata. Koriste nonparelleilla. Tarjoa kahvin kera.Valkosuklaa popcornit

popcornin siemeniä, ruokaöljyä
150 g valkosuklaata, nonparelleja

Valmista ensin popcorn. Laita tukevan metallikattilan pohjalle ruokaöljyä (auringonkukka-, rypsi-) niin että pohja peittyy – ohut kerros. Kaada popcornin siemeniä pohjalle niin, että pohja peittyy siemenistä ja että kaikki ovat öljyssä. Laitan kansi päälle ja ravista vähän.

Kuumenna kattilaa täydellä teholla niin kauan, että jyvät alkavat poksahdella. Älä avaa kantta!

Ravistele kattilaa silloin tällöin paiston aikana. Kun kattilasta ei kuulu enää poksahduksia kuin noin 7-10 sekunnin välein, popcornit ovat valmiit. Ota heti kattila pois kuumalta levyltä ja kaada popcornit laakeaan astiaan esim. lasagnevuokaan. Älä suolaa!

Sulata suklaa mikrossa pienessä astiassa ja valuta suklaata popcornien päälle. Sekoittele ja kaada nonparelleja popcornien päälle. Nonparellit tarttuvat suklaaseen vielä niin kauan kuin se on sulaa. Nosta popcornit kylmään. Ennen tarjoilua sekoittele popcorneja, jos ne ovat paakkuuntuneet, jotta ne irtoavat hieman toisistaan. Laita tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti