perjantai 28. maaliskuuta 2014

Perjantaikala - kampela

On tullut jonkin aikaa vahdittua turhia kaloreita ja yritettyä omaksua terveemmät elämäntavat. Kesällä kokkasin ja kirjoittelin blogia niin, että kesän lopussa kun palasin takaisin kotiin ja "normaalielämään" vaaka näytti turhan paljon. Ei muuta kuin niskasta kiinni ja vähemmän leivontaa ja enemmän liikuntaa!

Kurinpalautus on toiminut ja nykyään on ihan sopiva olo. Mutta keveys tarttuu ja en halua leipoa enää perjantaipizzaa niin kuin viime vuonna, vaan teen mieluummin perjantai-illan herkuksi kalaa ja salaattia. Olen FB-sivuille postaillut välillä kuvia salaattiresepteistä, mutta nyt ajattelin laittaa myös blogiin yhden perjantaiannoksen, joka on todella hyvä - mutta myös erittäin nopea tehdä eikä vaadi muuta kuin hyvän kalatiskin!


Kuningaskampelaa ja salaattia
1 kuningaskampelafilee per ruokailija

leivitys
korppujauhoja
suolaa
pippurisekoitus myllystä
fish & seafood-maustesekoitusta myllystä

paistamiseen
voita nokare
rypsiöljyä loraus

Sekoita mausteet korppujauhoon ja kääntele kalafileet korppujauhoissa.
Kuumenna pannu melko kuumaksi ja anna voin sekä rypsiöljyn lämmetä.
Paista kalafilee kummaltakin puolelta pari minuuttia, jotta pinta saa väriä, mutta ei pala. Kampela kypsyy tosi nopeasti, joten älä paista liikaa, jotta kala jää sisältä meheväksi.

Salaatti
jäävuorisalaatti tai salaattisekoitusta pussista
tomaattia
kurkkua
thousand Island -kastiketta

Pilko salaattiaineet ja laita suoraan lautasille. Valuta vähän salaatinkastiketta päälle.

Laitan kala salaatin viereen sekä lohko sitruunaa. Lisukkeeksi sopii myös raejuusto - kuvassa pehmeä versio eli cottage-tyyppinen raejuusto.

Salaattiin voi lisätä kuivalla pannulla paahdettuja siemeniä, tuoreita yrttejä, avokadoa tai muita herkkuja, jotta siitä tulee ruokaisampi.

Tällä kertaa tein todella yksinkertaisen salaatin - kala oli pääosassa. Aterian kanssa tarjosin leipää, jota emme normaalisti syö, mutta perjantaiherkkuna myös pala pehmeää sämpylää ja lasi viiniä!

Hmmm... kyllä kuningaskampela perjantaipizzan voittaa!

Paistoin puolitoista kampelaa per annos - olisi mennyt kyllä kaksikin filettä kevyesti...

Ps. pahoittelen että laitoin lähes saman reseptin toistamiseen, huomasin postauksen jälkeen. Mutta tämä vain todistaa, että kala on hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti