perjantai 30. toukokuuta 2014

Helpot porkkanaletut arki-iltaan

Taas pitäisi jotain pientä ja nopeaa iltaruokaa kokata, mutta samalla tyhjentää kaappeja, jotta viikonlopun ruuat mahtuvat jääkaappiin. Minulla oli M-koon munia, joita käytin tähän 3 - jos ne olisivat olleet isoja, olisin ehkä laittanut 2. Puolikas sininen maito tyhjeni tähän mukavasti ja vanhoja ohrajauhoja sai taas menemään taikinaan. Ainoa mikä piti nypätä kaupasta mukaan, oli valmis porkkanasose. Halusin päästä hommassa kivuttomasti ja käytin Pirkan Luomu porkkanasosetta, jota saa valmiina 500 g pötkönä. Avaamisessa kannattaa olla vähän tarkkana: nipistän saksilla reiän päähän ja puristan soseen kulhoon. Jos yrittää avata pakkauksen jotenkin muuten, niin tulee sotkua.



Porkkanaletut valmiista porkkanasoseesta

2-3 kpl munia
500 g Pirkka Luomu porkkanasosetta
5 dl kevytmaitoa
2 dl ohrajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia. 

Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä porkkanalettuja.

Tarjoa letut puolukkahillon ja salaatin kera.

Annoksesta tulee iso kasa lettuja, mutta ne ovat erittäin hyviä myös seuraavan päivän lounaaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti