sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suolaiset muffinit italialaiseen tapaan

Tänään lähdemme taas mökiltä pois – kotia kohti. Mutta tulihan täällä vietettyä tällä kertaa ennätyspitkä aika – 2,5 viikkoa eli pääsiäisen aika, välipäivät, vappu ja nyt vielä viikonloppu. Tuntuu melkein oudolta lähteä taas kotiin.

Mutta jääkaappia pitäisi tyhjentää ja vieraita on vielä tulossa. Mitä pientä suolaista kahvin kanssa, jolla voi korvata kevyen lounaan? Suolaisia pikkumuffineita, joita en kerinnyt tekemään vapun piknikille, joka myös jäi tekemättä…

En löytänyt sopivaa ohjetta, joten tässä ihan näppituntumalla italialaisittain maustettu taikina, johon on upotettu kaikkea pientä kaappien kätköistä. Erittäin hyvä resepti kun haluaa helpottaa hävikin uhkaa.


Suolaiset pikkumuffinit (muffinssit)

kuivat aineet

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

kosteat aineet

1 dl maustamatonta jogurttia

1 muna

0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy

0,5 dl maitoa

mausteet

5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

0,5 paprika kuutioituna

1 rkl tuoretta timjamia silputtuna

n. 1 dl siemeniä paahdettuna

ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä

muffinin sisälle

12 kpl mini mozzarellapalloa

12 kpl kirsikkatomaattia tai pieni lohko isompaa tomaattia

muffinin päälle

juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta
12 kpl oliiveja


Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa.


Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Silppua mausteaineet, kuten aurinkokuivatut tomaatit, paprika, timjami. Paahda siemenet ja kierrä suolaa ja pippuria myllystä mausteiden päälle. Kaada päälle nesteet ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.
Vinkki: aurinkokuivatut tomaatit on helpoin silputa saksilla. Veitsen kanssa tulee turhaa näpertämistä.


Kokoa muffinit niin, että ensin laitat muffinivuokien pohjalle ruokalusikallisen taikinaa. Sitten painat taikinaan yhden mozzarellapallon ja lohkon tomaattia tai pikku kirsikkatomaatin. Sitten toinen ruokalusikallinen taikinaa päälle, hieman muotoilua ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta noin teelusikallinen. Koristele oliivilla.


Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, näitä teen synttärikahville! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Muistan kun tein näitä vieraille, jotka tulivat mökille ensi kertaa ja minulla ei oikein ollut mitä tarjota, mutta jääkaapissa oli kaikkea pientä jämää.. Ja sitten kun laitoin nämä tarjolle, niin jännitin miltä ne maistuvat, kun kehitin ohjetta sitä mukaa kun tein. Otin ne suoraan uunista pöytää ja varovasti maistettiin, mutta olivat niin hyviä, että 12 muffinia katosi aika hyvin neljälle hengelle :)
      Ei tietysti saisi tunnustaa että lyö vieraille ex tempore leivonnaisia ilman maistamista, mutta....

      Poista