lauantai 20. syyskuuta 2014

Nyhtöpossua kolakastikkeen kera

Mietitkö mitä kivaa ruuaksi huomenna? Onko possu tarjouksessa?

Nyhtöpossu eli pullet pork tai ylikypsä possu on hyvä ruoka, koska sitä voi hauduttaa isomman palan kerralla ja nyhtöpossun maku vain paranee uudelleen lämmityksestä. Kesällä näin joitain blogeja, joissa oli kola-juomasta valmistettu kastike tai marinadi. Googlasin vähän coka cola barbeque ja löysin kasan kivoja ohjeita. Päätin kuitenkin tehdä omasta viime kerran marinadista vähän muunnelman, jossa kola on pääosissa.

Haudutin possua noin 4 tuntia ja jätin paistin vielä uuniin tunniksi tai puoleksitoista tunniksi. Kävimme kuvailemassa kurkien muuttoa ja kun palasimme retkeltä, oli ihana ottaa lämmintä lihaa, maukasta kastiketta ja vähän oman maan perunoita iltaruuaksi. Mmmm…. Huomenna possu pääsee pastan kaveriksi.



Nyhtöpossua kolakastikkeen kera

1 kg possun lihaa

kastike:

5 dl kola-juomaa

1 sipuli

1 valkosipuli solo

1 chili

0,5 dl fariinisokeria

3 rkl tomaattipyreetä

0,3 dl viinietikkaa

1 rkl worchestershire kastiketta

1 prk tomaattimurskaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

suolaa

lisäksi 2 pientä omenaa

Laita liha uunivuokaan. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja kaada lihan päälle/ympärille.

Paista 150 asteessa 4-5 tuntia tai kunnes mureaa (hajoaa haarukalla riivittäessä). Voit peittää uunivuoan foliolla, jotta nesteet eivät haihdu. Voit pilkkoa lihan isoihin paloihin kastikkeeseen. Tällöin paistoaika lyhenee ehkä noin puoleen.

Syksyn kunniaksi laitoin kastiketta saostamaan myös pari oman puun omenaa.

Kun liha on kypsää, ota liha pois liemestä ja laita liemi kattilaan. Keitä vähän aikaa kokoon, jos kastike on liian nestemäistä.

Murskaa sauvasekoittimella sipulit ja omenat liemeen. Jos haluat niin voit saostaa kastiketta myös ruokalusikallisella ruskeaa kastikesuurustetta.

Tarjoa riivitty liha kastikkeen kanssa. Lisänä voi olla perunoita, pastaa, sämpylä tai mitä keksitkin. Mukavaa viikonloppua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti