torstai 19. maaliskuuta 2015

Snickersin makuinen raakaruokapatukka

Välillä tekee mieli jotain hyvää välipalapatukkaa - tai pientä iltaherkkua, mutta ei halua syödä pelkkiä tyhjiä kaloreita. Itsetehdyt välipalapatukat ovat hyviä ja tiedät itse mitä ne sisältävät. Voi laittaa niihin omia lempimakujasi ja koota ne niin terveellisesti kuin mahdollista. Maapähkinäiset Snickers-patukat ovat herkkua, mutta sisältävät paljon kaloreita ja kovia rasvoja. Maku-lehdessä oli kiva idea tehdä tutut Snickers-patukat raakaherkkuna. Maapähkinävoi tuo tuttua Snickersin pähkinäistä makua. Taatelitäyte tuo makeutta ja raakasuklaa päällä ihanaa tummaa suklaanmakua.

Näitä voi syödä kohtuudella hyvällä omallatunnolla, sillä niissä ei ole lisättyä sokeria vaan makeus tulee hunajasta ja taatelista. Raakasuklaa on aina hyvää ja terveellistä. Ja luin juuri, että kun maapähkinävoita ja banaaneja syö yhdessä/samaan aikaan, niin niissä on yhtensä annos hyviä asioita ja ne muodostavat toisiaan täydentävän yhdistelmän proteiinia ja hiilareita. Tästä innostuneena otin töihin evääksi yhden palan raakapatukkaa ja banaanin - se oli oikein hyvä välipala - kokeile!


RAAKA SNICKERS

POHJA

1 dl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa
2 rkl mantelijauhetta
1/10 tl suolaa (jos maapähkinävoisi on suolatonta)


TÄYTE
8 kpl taateleita (Medjoul, tai 12 pehmeää kuivattua)
1 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
1 rkl vettä
1/6 tl bourbonvaniljajauhe
1/8 tl suolaa


PÄÄLLE

1 dl maapähkinöitä (kuorettomia)
SUKLAAKUORRUTE

3 rkl kookosöljyä (tai kaakaovoita)
2 rkl hunajaa
3 rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa)








Laita pohja kovettumaan astiaan, jossa on kansi.
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla pieneen vuorattuun suorakulmaiseen astiaan. Laita pakkaseen jähmettymään.


Levitä täyte pohjalle ja painele pähkinät siihen.
Tee täyte soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella tai haarukalla (jälkimmäinen vaatii vähän voimaa ja kärsivällisyyttä). Laita täyte pohjan päälle. Painele massaan maapähkinöitä. Laita pakkaseen siksi aikaa kun teet suklaakuorrutteen.



päälle raakasuklaa
Valmista suklaakuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää makeutusta tarvittaessa. Levitä pohjan ja täytteen päälle. Anna jähmettyä pakkasessa ainakin puoli tuntia.

Leikkaa patukoiksi.


3 kerrosta herkkua, leikkaa sopiviin paloihin.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle voisin jopa uskaltaa laittaa tämän testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi eilen söin yhden patukan - hyvää oli ja tulee sellainen hyvä omatunto kun kokee nämä terveellisemmiksi kuin kaupan sokeripatukat . Tässähän ei ole lisättyä sokeria vaan makeus tulee hunajasta ja taatelista. Suosittelen! Itse asiassa kehittelin eilen syödessäni ajatusta samoista patukoista mutta hieman toisen näköisenä... Täytyy kokeilla ja jos onnistuu, niin tulee blogiin :)

      Poista