keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Fenkoliraakamakkara ja paistetut uudet perunat

Joskus tulee tehtyä hyviä löytöjä. Olen ostanut joskus raakamakkaraa, ja varsinkin chorizon-raakamakkaraa. Nyt löysin kylmäaltaasta fenkolilla maustetun raakamakkaran – outoa? No, rohkea hmmm... makkaran syö?

Ostin paketin ja koska jääkaapissa oli kasa keitettyjä uusia perunoita, päätin paistaa niitä ”paistinperunoiksi”.

Tämä ateria koostuu todella helpoista raaka-aineista, mutta maku! – Wau! En olisi uskonut, että fenkolin pikkuisen raikas, yskänlääkemaku tulee näin hyvin raakamakkarassa esille ja silti ateriasta tuli oikein maukasta! Jos siis haluat grillata tai paistaa ylijääneitä perunoita, niin paista mukaan muutama fenkoli-raakamakkara ja tee salaatti kylkeen – mitä sitä ihminen muuta tarvitseekaan kuin hyvää ruokaa ja pehmeän sohvan, jonne kellahtaa mahansa viereen…!

Fenkoliraakamakkarat ja paistinperunat

2 makkaraa / syöjä

kypsiä perunoita lohkoina

rasvaa paistamiseen (Valion sitruunavoi sopi tähän hyvin)

Paista makkaroita pakkauksen määräämä aika molemmin puolin. Paista perunat samalla – anna niiden ruskistua hieman. Mausta esim. ranskanperunamausteella. Jos sinulla on grillissä sileä levy esim. Muurikkapannu, saat helposti koko aterian kerralla – muuten käytä isoa paistinpannua.

Tee salaatti (kahdelle):

1 mozzarella pallo

1-2 isoa tomaattia viipaleina

rapsakkaa salaattia (salaattipeti salaatille)

hieman hyvää öljyä (voit myös korvata öljyn basilikamausteöljyllä)

hieman viinietikkaa (esim. balsamico)

suolaa ja mustapippuria myllystä

tuoreita basilikan lehtiä

Kokoa salaatti. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Laita huuhdeltu ja lingottu salaatti pediksi ja kokoa sen päälle tomaatti- ja mozzarella viipaleet. Mausta öljyllä, balsamicolla ja suolalla sekä pippurilla. Silppua päälle basilikanlehtiä.

Tarjoile fenkolimakkarat ja perunat salaatin kanssa. Vähän tuoretta leipää ja kevyt olut on oiva lisä.

Helppo ateria lauantai-iltaan tai jos Juhannuksena jää ylimääräisiä perunoita. Uudet perunat saavat mukavasti väriä ja makua makkaroiden kaverina.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti