torstai 18. kesäkuuta 2015

Savuiset BBQ hampurilaiset

Pidimme Juhannuksen alla esijuhannusjuhlat eli jussin etkot… Ruokana oli itsetehtyjä hampurilaisia lisukkeilla ja jälkiruokana raparperi-mansikkatiramisu. Juomaksi olimme hakeneet Alkosta erityisesti hampurilaisten kanssa hyvää punaviiniä – ja todella hyvää se olikin ja sopi mainiosti aterialle täydentäen makumaailmaa. Viini oli Wanted Zin (http://wantedzin.com/) jossa amerikkalainen zinfandel rypäle yhdistyy italialaiseen maaperään eli rypäleet on kasvatettu italiassa. Tämä italialainen viini on lisäksi kypsytetty amerikkalaisessa tammitynnyrissä. Hyvää BBQ ruuan kanssa sekä erityisesti hampurilaisille. Varsinkin kun itsetehdyssä ketchupissa oli häivähdys savunmakua.

Tässä on koostettuna koko ateria:



Hampurilaissämpylät (katso teko-ohjeet täältä)

1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
1 kananmuna
0,8 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
pinnalle: maitoa & seesaminsiemeniä


Hampurilaispihvit (teko-ohje täällä)

400 g hyvää naudan paistijauhelihaa tai rotukarjan lihaa
1 muna
suolaa myllystä ja mustapippuria myllystä (noin 1 tl molempia)







Itsetehty ketchup – (katso ohje täältä)


Marinoidut sipulit (ohje täällä)

Lisäksi:
suolakurkkuja, tomaattia, salaatinlehtiä, ym.

Lisukkeena:
paistettuja munia ja pekoniviipaleita

Myös tikuiksi leikatut ”lohkoperunat” kypsyivät uunissa samaan aikaan kun sämpylätaikina nousi. Eli jos tarvitse tukevaa ateriaa, niin tee tikkuranskalaisia tai lohkoperunoita uunissa.

Sitten vain kootaan hampurilaiset ja toivotaan että suu aukeaa tarpeeksi… Nam – maukasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti