maanantai 12. lokakuuta 2015

Pähkinäinen banaanijuoma eli peanut butter banana smoothie

Kävin pitkästä aikaa aamusta salilla ja nyt on pieni nälkä, mutta janottaa myös eli miten olisi pirtelö? Ja ei mikä tahansa pirtelö vaan ihanan pähkinäinen pirtelö maapähkinävoista ja banaaneista. Terveellistä? Ainakin joskus olen lukenut, että banaani ja maapähkinävoi yhdessä tehostavat jotenkin toistensa hyviä ominaisuuksia, joten jenkkien tapa syödä banaani-maapähkinävoileipä ei ole ollenkaan niin hullu idea kuin miltä se kuulostaa! Itse asiassa se on oikein hyvää – olen kokeillut – nam!

Tämän pirtelön aineet ovat helpot ja valmista juomaa syntyy viidessä minuutissa. Jos haluat juoman kylmänä ja raikkaana – ja sinulla on aikaa – laita banaani vähäksi aikaa pakkaseen, jolloin juomasta tulee raikkaampi kuin pelkästään jääkaappikylmään maitoon tehtynä. Tai lisää pari jääpalaa smoothieen sekoitusvaiheessa, jolloin ne kylmentävät juomaa.

Pähkinäinen banaanijuoma, yhdelle

1 banaani

2,5 dl maitoa (tai soija-/mantelimaitoa tms.)

0,5-1 dl maapähkinävoita (peanut butter)

1 tl hunajaa (tai maun mukaan)

(pari jääpalaa)

Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi juomaksi ja kaada lasiin.

Jos haluat kunnon pähkinämaun, laita maapähkinävoita desi suhteessa maitomäärään. Kokeile ja maista välillä, niin tiedät oman makusi mukaisen määrän. Sama koskee hunajan määrää – makeuta oman makusi mukaan.

1 kommentti:

  1. Hei Satu! Laitatko minulle pikaisesti sähköpostia (löytyy blogini profiilista), voitit lipun Viini, ruoka ja hyvä elämä messuille.

    VastaaPoista