sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Makaronilaatikko luomusti ja läheltä

Viime kesänä liityin pohjanmaalla mökkipitäjämme REKO eli lähiruokapiiriin. Harmi vain, että olemme mökillä niin viikonloppupainotteisesti, että arki-iltana kokoontuvaan REKO:n pääsimme vain pari kertaa. Mutta nyt liityin myös Espoossa toimivaan REKO:n ja viikko sitten kävin ostamassa ensimmäistä kertaa lähellä tuotettua luomuruokaa myös Espoosta.

Tämä resepti on muuten ihan tavallinen perusmakaronilaatikko, mutta tässä on käytetty luomutuotteita ja kyllä maussa huomaa eron. Ja hyvä oli mieli, kun maistelimme tätä!


Makaronilaatikko luomusti ja läheltä

1 pussi tummia makaroneja/luomu makaroneja

vettä, suolaa

500 g luomupossun jauhelihaa

1 rkl pullomargariinia

2 luomu sipulia

2 luomuporkkanaa

suolaa, pippuria

pastamaustetta tai yrttejä

paprikajauhetta

munamaito:

3 free range munaa

0,6 l luomumaitoa

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön.

Lorauta paistinpannuun vähän margariinia, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmeää. Lisää kuoritut ja raastetut porkkana sekä mausteet. Sekoita hetki.

Kaada laakeaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka) puolet valutetuista makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja sen päälle loput makaroneista. Näin jauheliha jää väliin kerrokseksi ja makaronit ovat alla ja päällä. Toinen vaihtoehto on, että kaadat vuokaan sekä makaronit että jauhelihaseoksen ja sekoitat ne sekaisin.

Valmista munamaito vispaamalla munia sen verran että ne sekoittuvat maitoon. Kaada munamaito laatikkoon ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti