sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pekoniin käärityt kanafileet, kasvis-vuohenjuustotäytteiset uunipaprikat – yhdessä vuoassa

Viikonloppua taas mökillä viettämässä ja tavoitteena on selvitä ruoanlaitosta ilman kauheaa tiskivuorta. Paras keino siihen on hoitaa ruoka uunissa yhden astian taktiikalla. Perjantai-iltana kun ajelimme ylös pohjoiseen, kävimme matkalla kaupassa ja ostin valmiiksi vakosipulimarinoituja kanafileitä, pekonia ja vähän lisukkeita. Bengtin teki mieli täytettyjä paprikoita ja muut lisukkeet ostin ajatuksella, että laitan kaikki samaan vuokaan. Ja kun vielä vuoraan vuoan paistopaperilla, niin edes vuokaa ei tarvi pestä – korkeintaan huuhdella.

Tämä oli hyvä ajatus. Näpertelin kaikki valmiiksi vuokaan sillä aikaa, kun Bengt lämmitti saunaa ja kun sauna oli lämmin, vuoka kylmään uuniin, asteet kahteen sataan ja saunaan. Jossain vaiheessa tuntui, että ainakin puoli tuntia on kulunut, joten kävin nykäisemässä vuoan pois uunista ja peitin foliolla. Lämmin ruoka odotti edelleen, kun tulimme saunasta.

Saunomiseen taas meni aikaa, koska hypimme pari kertaa vastasataneeseen lumeen ja lopuksi istuimme katetulla terassilla lämpölampun alla olutta siemaille – aaah! Mökkielämän hienoja puolia!Pekoniin käärityt kanafileet

1 rasia valmiiksi marinoituja kanafileitä (esim. valkosipuli-yrtit)

1 paketti pekonia

1-2 rkl paahdettua sipulia

Laita uunivuokaan leivinpaperi tai vastaava, jotta vuoka pysyy puhtaana.

Kietaise jokaisen fileen ympäri pekonisiivu ja aseta uunivuokaan niin, että pekonin pää jää filee alle. Ripottele paahdettua sipulia päälle.


Kasvis-vuohenjuustotäytteiset uunipaprikat

2 paprikaa, ilman siemeniä ja halkaistuna

(kanafileitä paloina, jos kaikkiin ei ollut pekonia)

1 pieni kesäkurpitsa kuutioina

1 purkki maissia – jätä loput tarjoiluun

100 g vuohenjuustoa viipaleina

1-2 rkl paahdettua sipulia

suola, pippuria

juustoraastetta maun mukaan

Huuhtele paprikat, poista siemenet ja halkaise ne pitkittäin. Kuutioi kesäkurpitsa. Laita paprikat pekoni-kanojen kanssa samaan uunivuokaan.

Täytä paprikat. Jos joku kanafileistä on ”repaleinen” eikä siitä tule kaunista pekonikäärylettä, pilko se paprikan sisään. Samoin jos fileitä on niin monta, ettei niihin riitä pekonit, niin loput voi pilkkoa paprikaan.

Laita paprikaan ensin kesäkurpitsakuutioita, sitten maissia ja päälle lisää kesäkurpitsakuutioita. Laita lopuksi vuohenjuustoviipale päälle ja ripottele vähän sipulirouhetta. Mausta tarvittaessa. Viimeistele juustoraasteella.

Paista koko ateria kerralla samassa uunivuokassa 200 asteessa noin puoli tuntia – tai kunnes juustot ovat sulaneet ja saaneet hieman väriä, samoin kana ja pekoni. Anna tasaantua hieman folion alla – tarjoile ylimääräisen maissin kanssa. Pehmeä leipä, jota voi dipata paprikaan kertyneeseen nesteeseen on myös mainio idea.

Mukavaa lauantai-iltaa tai helppoa arkiruoka iltaa teillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti