lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen sitruunainen uunibroileri/-kana

Vaikka pääsiäisenä on kiva syödä lammasta, niin välillä voi tehdä jotain muuta. Broileri tuntuu keväiseltä herkulta, kun sen verhoilee sitruunaan ja maustaa yrteillä. Kokonainen uunikana on hyvää sunnuntairuokaa eikä kokkaamiseen mene kauan, kun lintu kypsyy lähes itsestään uunissa sillä aikaa, kun itse on ulkoilemassa ja nauttimassa aurinkoisesta keväästä!


Pääsiäisen sitruunainen uunibroileri/-kana

1 kpl kokonainen broileri tai luomu kana

1 dl tuoretta timjamia + persiljaa

1 rosmariinin oksa

1 tl suolaa

1 tl limepippuria tai sitruunapippuria

50 g Valion sitruuna voita

1-2 sitruunaa + kuoret

1 valkosipulin kynnet kuorittuna

1 kanafondi

Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja aseta se uunivuokaan. Sekoita silputut yrtit ja pehmennyt voi sekä mausteet tahnamaiseksi seokseksi. Irrota broilerin nahka rintafileistä työntämällä sormesi varovasti nahan alle. Täytä nahan alusta voitahnalla. Laita loput voista kanan sisään.


Kuori pestystä sitruunasta kuoret perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa kuoren alta. Työnnä sitruunat, osa kuorista ja valkosipulin kynnet linnun sisään. Loput sitruunakuoret voit tunkea nahan alle tai jättää linnun päälle. Mausta linnun pinta vielä ennen uuniinlaittoa.


Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes lintu on saanut väriä pintaansa. Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia. Broileri on kypsää sisälämpötilan ollessa 72 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös leikkaamalla veitsellä viillon linnun reisitaipeeseen. Liha on kypsää, mikäli ulos valuva neste on kirkasta.


Tarjoile uunikana parsarisoton kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti