lauantai 3. syyskuuta 2016

Paholaisenhillo eli tulinen tomaatti-paprikakastike

Viime viikonloppuna Emma halusi vielä perinteistä grilliruokaa, joten grillasimme maisseja, possua ja halloumijuustoa. Emma teki uudesta kaalista Coleslaw:n eli amerikkalaisen kaalisalaatin ja minä tein paholaisen hilloa eli kastikkeen meidän grilliherkuille. Tämä herkku ei vielä ollutkaan kerennyt Saksaan asti, joten Emma halusi reseptin, jotta voi tehdä tätä myös itse kotonaan.

Joten Emmalle ja muille Paholaisen hillon ystäville - tulinen, makea ja aivan mahtavan hyvä!


Paholaisenhillo

800 g tomaatteja
4 isoa punaista paprikaa
2-4 chiliä (maun mukaan)
8 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl murskattua mustapippuria
0,5 dl etikkaa
2,5 dl hillosokeria

Huuhtele vihannekset, pilko tomaatit sekä paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa chili pienen pieniksi paloiksi. Purista valkosipulikynnet puristimen läpi ja lisää ne tomaatti-paprika sekoitukseen. Lisää kaikki einekset kattilaan paitsi sokeri. Anna kiehua n. 30-40 minuuttia, sekoita.

Käytä tässä vaiheessa tehosekoitinta tai sauvasekoitinta, jos haluat tasaisemman paholaisenhillon. Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Maista ja lisää pippuria ja suolaa, jos tarpeen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Paholaisenhillo sopii mainiosti lisukkeeksi monen ruoan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti