torstai 22. joulukuuta 2016

Limettiset sillifilee tuoreesta sillistä

Etsin kaupasta tuoretta kalaa graavausta varten ja kuinka ollakaan löysin tuoreita sillifileitä! En ole koskaan valmistanut mitään tuoreista sillifileistä, joten pakkohan niitä oli ostaa. Resepti on tarkoitettu silakalle, mutta nyt testasin sitä sillifileeseen. Jos et löydä kaupasta tuoreita sillifileitä niin valmista tämä alkupala silakasta joulun kalapöytään!

Silakka ja silli ovat saman kalan eri muodot - silli kasvaa kylmissä vesissä Pohjois-Atlantissa ja kasvaa suuremmaksi kuin kotoinen silakka ja rasvaisemmaksi. Mutta näyttää ja maistuu samalla kuin meidän tuttu silakkamme. Näin kertoi kalakauppias... Joulun jälkeen tiedän miltä tuore silli maistuu.

Limettiset sillifileet (tai silakat)

3 kpl limettiä

2 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 tl maustepippuria (kokonaisia)

500 g silakkafileitä

1 rkl merisuolaa

10 kpl kaffirlimetinlehteä

Koristeluun: 1 kpl limettiä

Raasta hyvin pestystä limetistä noin 2 tl kuorta. Purista limettien mehu. Mittaa vesi, etikka, sokeri, limettien mehu ja kuoriraaste sekä maustepippurit kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Poista sillifileistä nahka työntämällä sormella selkäruodin molemmin puolin ja vetämällä nahan pois, (Jos käytät silakoita, poista silakoista selkäevät saksilla ja poista halutessa nahka samaan tapaan.) Aseta fileet leikkuulaudalle lihapuoli ylöspäin. Mausta fileet suolalla ja kääri ne rullalle. Nosta silakkarullat kerroksittain kaffirlimetinlehtien kanssa pieneen vuokaan tai purkkiin.

Kaada limettiliemi kalarullien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Tarjoa maustesilakat joulupöydän alkupalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti