maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kuulumisia kesän alussa

Siitä onkin pitkä aika, kun olen viimeksi kirjoittanut tänne mökin blogiin. Kevät oli täynnä yllätyksiä, uusia tuulia, ja elämä on muuttumassa varsin perusteellisesti. Käynnit mökillä ovat olleet lähinnä ”työpiipahduksia” enemmän kuin mökkielämää tai vapaata aikaa. Ruokaakaan en ole kokkaillut pitkään aikaa – eipä ole ollut syöjiäkään kovin usein paikalla.

Ennen pääsiäistä kävimme Perussa katsomassa kummilapsiamme – pidin siitä omaa matkapäiväkirjaa toisen blogin puolella. Pääsiäisen aikaan kävimme mökillä, mutta vapaan sijaan teimme asuntokauppaa. Ostimme uuden asunnon ja tulemme muuttamaan kokonaan uuteen kaupunkiin, 450 km päähän nykyisestä elämästä ja lapsista. Kaikki muuttuu – niin asuinpaikka, työt kuin elinpiiri. Tässä sitä on sulattamista vähäksi aikaa!

Muuttopäivä on heinäkuun alussa. Varmaan jossain vaiheessa alkaa blogin kuviinkin ilmaantua kuvia uudesta keittiöstä. Mökkimatka on heinäkuusta lähtien 12 km nykyisen 450 km sijaan. Tulevaan keittiöön asennetaan tänään keittiökalusteita, joten jännityksellä odotan, että pääsen kurkkaaman miltä siellä näyttää loppuviikosta. Olemme nyt pääsiäisestä lähtien sukkuloineet kahden paikan väliä. Osan aikaa on vietetty vanhassa asunnossa ja välillä ollaan huristeltu peräkärry täynnä kamaa uuteen paikkaan järjestelemään ja sopimaan asioita. Muuttoon liittyy vaikka kuinka monta liikkuvaa osaa joiden pitää natsata, että päästää joskus asettumaan aloilleen ja aloittamaan ”uusi elämä”.

Toukokuun lopussa oli Iskmo-Jungsundin vaellusreitillä tapahtuma, jonka yhteydessä pidettiin fotokilpailu. Lauantaina 20.5. piti ko. päivän aikana ottaa kuvia reitin varrelta ja kolme parasta kuvaa palkittiin yleisöäänestyksen perusteella. Olin aamupäivän Helsingissä tentissä ja saavuin Iskmoon illalla, mutta lähdin heti saman tien vaellusreitille katsomaan mitä eteen tulisi. Tässä muutamia otoksia sen illan kuvasaaliista.Kunhan tästä muuttorumbasta selvitään ja päästään asettumaan sekä uuteen asuntoon että mökille, niin jatkan bloggaamista uudella innolla. Nyt kun taukoa tuli aika pitkään, oli tosi vaikea aloittaa uudelleen. Ei niin ettei olisi halunnut tai ettei olisi ollut asiaa kirjoittaa, mutta en oikein keksinyt miten selitän pitkän hiljaisuuden blogin puolella. Eikä viime ajoilta ole ollut paljon kuviakaan mökiltä – ei ole ollut aikaa kuvailla, kun päällimmäisenä on mielessä ollut muut asiat. Eikä mökkiruokaa ole tullut tehtyä. Koko viime viikon Bengt oli Vaasassa ja Tukholmassa – minä täällä Espoossa. Siinä ei paljon kokkailla – olen hakenut itselleni eineksiä ja pikaruokaa sekä välillä syönyt pelkkiä voileipiä tai salaattia. Hyvä puoli on että karistin parit kilot, kun sapuskat pieneni.

Muuton jälkeen kokkaan hienon aterian meille kahdelle – kuvien kera! – uudessa keittiössä ja katan kauniisti uudelle ruokapöydälle. Jee, tuskin maltan odottaa!

Mukavaa sadepäivää ja toivotaan aurinkoista kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti