maanantai 30. lokakuuta 2017

Täytetty kurpitsa

Syksyn parasta ruoka-antia on erilaiset kurpitsaherkut. Tämän helpon, mutta maistuvan ruoan bongasin Maku.fi:stä. Kuva jo pelkästään oli niin herkullinen, että tätä oli aivan pakko kokeilla. Lisäksi olin jo ostanut Hokkaido-kurpitsan, josta olin ajatellut tehdä kurpitsapiirakan, mutta tämä resepti kiinnosti enemmän kuin piirakka. Kannattaa ostaa iso Hokkaido – täytettä on riittävästi isonkin kurpitsan sisään. Minulla oli noin kilon painoinen kurpitsa, joten tein täytettä noin 75-80% tästä ohjeen määrästä. Kilon painoisesta Hokkaidosta tuli kaksi annosta, kun söimme sen puoliksi. Pääruoksi se oli juuri sopiva annos. Isompi kurpitsa olisi varmaan riittänyt 4 hengelle. Riippuu tietysti miten iso nälkä on… 😊Täytetty kurpitsa

n. 1,5 KG kurpitsa (Hokkaido)

50 g pinaattia

4-5 kpl valkosipulin kynsiä

1 kpl omena

50 g vaaleaa leipää

100 g juustoa (manchego)

1 dl ruokakermaa

1,5 tl suolaa

1/3 tl mustapippuria

Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja kaavi siemenet. Huom. kannattaa leikata hattu niin reilusti, että pääset kunnolla kurpitsan sisään kaapimaan rihmat ja siemenet pois. Jäätelökauha on hyvä apuväline.

Valmista täyte pilkkomalla pinaatinlehdet, valkosipulit, omena. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja revi sekaan hieman leipää. Paloittele juusto ja lisää se myös seokseen. Lisää lopuksi kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Painele täytettä kurpitsan sisään tiiviisti. Täytettä saa jäädä hieman yli pinnan, sillä se painuu kypsyessään.

Laita kurpitsan hattu päälle ja paista 60 minuuttia 200 asteessa. Ota hattu pois ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia, jotta täytteen pinta saa hieman väriä.

Tarjoile hieman jäähtyneenä tuoreen leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti