sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Vähäsokerinen omenahillo uunissa

Nyt kun omenasato taas oli runsas ja omenia on tullut tehtyä perinteiseksi hilloksi esim. aronian kanssa ja muutama purkki omenia on kuivattuna odottamassa herkuttelua, niin loput omenat ajattelin tehdä tällä helpolla reseptillä hilloksi, jossa ei ole paljon sokeria. Suurin vaiva on siemenkotien poistaminen ja omenien pilkkominen, mutta sen jälkeen uuni hoitaa loput. Tein jo yhden satsin paahtunutta ja sakeaa hilloa, jota voi laittaa puuron päälle, paahtoleivälle tai herkutella vaikka jälkiruoksi vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa.

Uunihillo on sakeaa ja siinä on omenalohkot vielä näkyvissä. Jos haluat sileää hilloa, joudut survomaan sauvasekoittimella kuoret silpuksi, mutta tällaisena paksuna hillo on hyvä jälkiruoka vain pikkulisäkkeillä. 

Reseptissä on vaniljatanko, mutta jos vaniljatangon vaihtaa esim. kanelitankoon tai pariin-kolmeen tähtianikseen, niin saat erimakuisia hilloja.


Vähäsokerinen omenahillo uunissa

1,2 kg omenoita (hapokas lajike)

1 dl hillosokeria

1/4 dl limettimehua

1 dl vettä

1 kpl vaniljatanko

Ohjeella valmistat 8 dl valmista hilloa.

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Nosta lohkot kannelliseen uunivuokaan. Lisää sokeri, mehu ja vesi. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja nosta omenoiden joukkoon.

Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Sekoita lohkoja puolen tunnin kuluttua ja anna hillon hautua uunissa kannella peitettynä vielä 2 tuntia. Voit sekoitella seosta muutaman kerran hautumisen aikana.

Poista vaniljatanko ja purkita hilloke kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen nostamista viileään.

Maku.fi resepti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti