tiistai 27. maaliskuuta 2018

Mämmirahka - helppo ja nopea jälkiruoka pääsiäispöytään

Pääsiäinen on vuoden toiseksi suurin ruokajuhla joulun jälkeen. Pääsiäinen on perinteisesti päättänyt pitkän paaston ja silloin on koottu raikkaita keväisiä herkkuja pöytään ja syöty hartaasti ja nautiskellen. Joulukuussa tekee mieli tehdä joku ihana jouluherkku vaikka joka päivä, että ehtii tekemään mahdollisimman monta erilaista herkkua monien mahdollisten joukosta. Ja itse jouluna syödään sitten sitä tuttua ja turvallista, mikä on pöydässä joka vuosi – ehkä pienellä twistillä. Pääsiäisenä on vähän sama juttu. Jo ennen pääsiäistä voisi laittaa uusia pieniä herkkuja ja maistella niitä pääsiäistä odotellen. Ja uusia kivoja herkkuja on joka pääsiäinen niin paljon tarjolla, ettei tiedä mistä aloittaa.

Minä aloitin miettimällä pääsiäiseen helpon ja nopean jälkiruokaherkun mämmistä. Tämä valmistuu vartissa ja maistuu vaikka vähän raskaammankin aterian päätteeksi. Ja mämmin makua voi säädellä mämmin määrällä. Mämmirahka

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 tl tomusokeria

2 dl pehmeää, mietoa rahkaa

n. 0,5 tuokkosta mämmiä

Vispaa kerma kevyesti pehmeään vaahtoon ja mausta tomusokerilla. Lisää pehmeä rahka vaahtoon, sekoita hyvin. Sekoita mämmiä ensin pari isoa ruokalusikallista vaahtoon ja maista. Lisää mämmiä lisää, jos haluat voimakkaamman mämmin maun.

Koristele mintun lehdellä ja vaikka muutamalla pienellä pääsiäisrakeella.

Annos riittää 4-6 jälkiruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti