sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Helpot alkupalat: avokadot katkaravuilla

Pääsiäisen helpoin alkupala – ja maistuvin – syntyy käden käänteessä kypsistä avokadoista ja pakastekatkaravuista. Lisäksi tarvitaan vain sitruunaa ja valmista majoneesia.


Katkarapu-avokadot

1 avokado/ruokailija

kourallinen sulatettuja ja valutettuja katkarapuja/ruokailija

sitruunan mehua

valmista majoneesia, esim. Hellmann's Chili majoneesi tai kurkkumajoneesi

(persiljan oksa)

Kaada pakastekatkaravut siivilään ja kaada kuumaa vettä niiden päälle, ravista ja jätä valumaan.

Avaa avokadot ja poista kivet. Purista pari tippaa sitruunan mehua avokadoon ja hiero se sormella leikkuupintaan, jotta avokado ei tummu.

Asettele avokado kauniisti lautaselle, täytä sulatetuilla ravuilla ja purista vähän sitruunan mehua rapujen päälle. Pursota sopivaa majoneesia (chilimajoneesi on aika voimakasta, mutta hyvää, käytä varovasti tai osta esim. kurkku- tai sitruunamajoneesia, jotka ovat miedompia) annoksen päälle, korista persiljan oksalla (tai muulla vihreällä, ei pakko).

Voit myös raastaa vähän sitruunan pestyä kuorta annoksen päälle.

Nauti lusikalla alkupalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti