maanantai 30. huhtikuuta 2018

Sodemunkit eli sotilaskotimunkit

Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. 100-vuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti.



Sotilaskotimunkki 20-30 kpl

5 dl vettä

100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria

1 muna

50 g hiivaa

100 g leivontamargariinia

15 g (2,5 tl) suolaa

noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

Lisäksi:

2 l öljyä paistamiseen

marjahilloa (sileää)

erikoishienoa sokeria (esim. Siro)


Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.

Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.

Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.

Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.

Anna taikinan kohota hetki.

Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.

Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.

Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.

Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla, pursottimella tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti