Herrasväen pikkuleivät
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kpl munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
punaista hilloa, esim. karpalohillo/-marmeladi on sopivan kirpeää
Koristeluun
1 dl sokeria (erikoishienoa)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jähmettyä kylmässä vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
Kauli taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla (Ø 5–6 cm) pikkuleipiä.
Siirrä taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytä pikkuleivät. Levitä pieni nokare täytettä yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi. Pyörittele täytetyt herrasväen pikkuleivät kauttaaltaan sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti