lauantai 8. helmikuuta 2014

Lohi-rieskasydämet siianmädillä

Juhlapöytään, sormiruokaa, glögin kaveriksi, vieraspalaksi, iltaherkutteluun... Näitä pikkuleipäsiä on kiva valmistaa vaikka lauantai-illan herkuksi ja nauttia lasi viiniä niiden kera. Lohi-skagen maalehden limpun päällä - se on yleensä pikkusuolainen, jota teen vierasvaraksi, mutta tämä on muunnelma siitä rieskan päällä. Sydämen muotoisen leivän voi tehdä vaikka ystävälle tai perhejuhlaan...


Lohi-rieskasydämet siianmädillä

1 pkt kylmäsavulohta
1 pienehkö punasipuli
125 g smetanaa
2 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tl piparjuuritahnaa
1 tl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria
70 g siianmätiä

Lisäksi
1 pkt pyöreitä rieskoja

Koristeluun
30 g siianmätiä
2 rkl tuoretta tilliä

Hienonna lohi ja kuorittu punasipuli.

Vatkaa smetana sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kala, punasipuli, tilli, piparjuuritahna, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita lopuksi joukkoon valutettuna 2/3 mädistä. Jätä loput koristeeksi.

Ota leivästä teräväreunaisella sydänmuotilla palasia vadille.

Ota moussesta soikeita pallosia kuumassa vedessä kastettujen lusikoiden avulla. Nosta palloset rieskapalojen päälle.

Koristele siianmädillä ja tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti