Juhlapöytään, sormiruokaa, glögin kaveriksi, vieraspalaksi, iltaherkutteluun... Näitä pikkuleipäsiä on kiva valmistaa vaikka lauantai-illan herkuksi ja nauttia lasi viiniä niiden kera. Lohi-skagen maalehden limpun päällä - se on yleensä pikkusuolainen, jota teen vierasvaraksi, mutta tämä on muunnelma siitä rieskan päällä. Sydämen muotoisen leivän voi tehdä vaikka ystävälle tai perhejuhlaan...
Lohi-rieskasydämet siianmädillä
1 pkt kylmäsavulohta
1 pienehkö punasipuli
125 g smetanaa
2 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tl piparjuuritahnaa
1 tl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria
70 g siianmätiä
Lisäksi
1 pkt pyöreitä rieskoja
Koristeluun
30 g siianmätiä
2 rkl tuoretta tilliä
Hienonna lohi ja kuorittu punasipuli.
Vatkaa smetana sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kala, punasipuli, tilli, piparjuuritahna, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita lopuksi joukkoon valutettuna 2/3 mädistä. Jätä loput koristeeksi.
Ota leivästä teräväreunaisella sydänmuotilla palasia vadille.
Ota moussesta soikeita pallosia kuumassa vedessä kastettujen lusikoiden avulla. Nosta palloset rieskapalojen päälle.
Koristele siianmädillä ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti