Tänään on vähän tällainen hävikinestosunnuntai. Jääkaapin kylmälokerossa on muhinut viime syksystä mökin pienet, ihanat omenat, joita en ole syystä tai toisesta saanut tehtyä hilloksi, kuivatuiksi omenarenkaiksi tai pakastimeen omenanlohkoiksi. Osa sadosta meni hilloksi, yhden uunipellillisen kuivasin ja vähän lohkoja meni pakkaseen, mutta kun pakastin on täysi ja hilloja ei kovasti syödä, niin suurin osa omenoista jäi odottamaan tuorekäyttöä. Ja olen niistä tehnytkin erilaisia piirakoita ja pannukakkuja. Mutta... vähän huono omatuntoa on kun kauniit, täydelliset, vaaleat omenat ovat saaneet pilkkuja ja selvästi alkaa olla viimeinen hetki käsillä, että niistä enää mitään jälkiruokaa saa...
Siksi pannukakku. Se ei sisällä paljonkaan rasvaa (vain nokare voita) ja vähän sokeria - sekin tummaa ruokosokeria. Tämä ei voi olla kauhean lihottavaa - eihän?
8 dl sinistä maitoa
2 dl luonnonjogurttia (maustamaton)
1 tl suolaa
2-3 tl sokeria
3-4 munaa
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2-3 tl sokeria
3-4 munaa
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja (Tämä on hyvä tilaisuus tyhjentää vanhoja jauhopusseja.)
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Sekoita taikinan kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja jätä turpoamaan.
Lisäksi pellin pohjalle:
n. litra lohkottuna omenoita
pala voita
ruokasokeria
kanelia
Laitan korkeareunaiseen uunipannuun voipaperi.
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat sopiviksi paloiksi uunivuoan pohjalle. Lisää pala voita, sokeria ja kanelia.
Lisää pannaritaikinan, joka on seisonut noin puoli tuntia. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti