Tässä on jännityksellä seurattu jäidenlähtöä ja sitä ehtiikö
kaikki jäät lähteä ennen kuin etelä taas kutsuu. Kevättä on selvästi ilmassa.
Seurasin tänään sinitiaisen pesintää ja telkkien kosintamenoja. Pihaa rapsuteltiin
ja pupuverkot poistettiin omenapuiden ympäriltä. Omenapuut olivat jo silmulla
ja löysin kohopenkistä jo akilean tupsuja - kovin on aikaisessa nekin.
Tulppaanit ovat vielä tuloillaan ja muut kevätkukat. Täällä ei vielä kevät ole
niin pitkällä kuin etelässä, missä krookukset ovat kukkineet reilun viikon
verran.
Mutta grillikausi on nyt sitten korkattu!
Ostin eilen marinoimattomia kanafileitä ja pistin ne
aamupäivällä omaan marinadiin. Lisukkeeksi pesin rosamundaa ja tein salaatin -
aivan kesäfiilikset ruuan suhteen.
Grillikanaa
1 paketti marinoimattomia kanafileitä (5-6 kpl)
marinadi:
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 tl sitruunapippuria
1 dl oliiviöljyä
Laita kaikki aineet minigrip-pussiin ja sekoittele, jotta
mausteet leviävät ympäri kanafileitä. Laita kylmään muutamaksi tunniksi. Ota
ainakin ½ tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
Grillaa kypsiksi.
Uuniperunat
1½-2 kg rosamunda perunoita
oliiviöljyä
pippuria ja suolaa
timjamia tai muuta yrttiä (tai piri piri-maustetta, jos
haluat tulisia perunoita)
Pese perunat hyvin ja ota kaikki huonot kohdat pois.
Halkaise perunat ja laita uunivuokaan.
Valuta leikkuupintaan oliiviöljyä ja
ripottele mausteet
pintaan.
Paista 200 asteen uunissa noin 50–60 minuuttia.
Salaatti
jäävuorisalaattia
friseesalaattia
tomaattia
kurkkua
mozzarellapalloja
maissia
Tee tuoresalaatti lisukkeeksi. Kostuta mieleiselläsi
kastikkeella. Itse käytin hunaja-sinappikastiketta.
Tarjoa lisänä hyvää tuoretta patonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti