tiistai 15. huhtikuuta 2014

Lime Pie pääsiäisen kahvipöytäherkuksi

Aurinko paistaa pitkästä aikaa ja pääsiäiseen on vain muutama päivä! Pääsiäinen on joulun ohella toinen ruokajuhla eli edessä monta päivää ihanaa kokkailua ja syömistä. Enemmän kuin herkuttelua kaikilla ihanilla rahkaherkuilla odotan kuitenkin pääsiäisen lammasherkkuja... Lampaanpaisti on ostettuna ja menee tänään marinadiin. Pitkänäperjantaina sitten nähdään mitä siitä kuoriutuu!

Sitä odotellessa kokeilin Valion maustetusta rahkasta tehtyä Lime Pieta. Oikein suussasulava herkku siitä tulikin - ja mikä ihaninta - siinä ei ole niin paljon kaloreita kuin pashassa tai muissa "sokeroiduissa" rahkaherkuissa. Nyt vahditaan hieman kaloreita ja säästetään turhassa sokerissa ja rasvassa, mutta tehdään silti oikeista, kunnon raaka-aineista herkkua.

Tätä syö hyvällä omallatunnollla. Helppo ja nopea Lime Pie - ole hyvä!



Valion Lime Pie

pohja
1 pak (175 g) kaurakeksejä
75 g Valio voita

täyte
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl limetin kuorta
1/2 rkl limetin mehua

koristeeksi
1 dl Valio kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
1 limetti ohuina viipaleina

Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.

Pese 1 - 2 limettiä kuumalla vedellä (limettien määrä riippuu niiden koosta). Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 1/2 rkl täytteeseen.

Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 23 min tai kunnes kypsä.

Jäähdytä täysin kylmäksi. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
Koristele kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua pintakuorta.


VINKKI
Lime Pie on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Valmista se tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti