maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tonnikalatahna uuniperunoille

Lauantaina tein uuniperunoita niin paljon, että niitä jäi vielä sunnuntaille. Iltapäivällä ajoimme kotia eikä matkalla piipahdettu kaupassa, joten kotona hyödynnettiin mitä kaapista löytyy ja tehtiin tonnikalasta täyte uuniperunoille. Samalla tuhottiin myös lauantain iso salaatti, jota sitäkin jäi yllättävän paljon. Ei siis hävikkiä, vaan uutta ruokaa jämistä!



Tonnikalatahna uuniperunoille

1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl majoneesia
1 kevätsipuli tai reilusti ruohosipulia hienonnettuina
pieni pala paprikaa hienonnettuna
1-2 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
mustapippuria ja suolaa

Hienonna tonnikala haarukkaa käyttäen syvällä lautasella. Silppua sipuli ja paprikan pala hienoksi. Lisää tonnikalaan joukkoon kaikki loput ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Tarjoa uuniperunoiden ja salaatin kera.



Helppo jälkiruoka syntyy paistetusta munajuustosta ja lakkahillosta:

Lämmitä valmis munajuusto mikrossa, laita tarjolle hillon kanssa ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti