sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Aamiainen muffinipannulla

Sunnuntaiaamu. Olen jo pitkään miettinyt aamiaisen valmistusta yhdellä pannulla eli muffinivuokalla. Jo jonkun aikaa sitten näin videonpätkän, jossa tehtiin paahtoleivästä ja munista ja pekonista "kuppikakkuja". En muista juttua tarkkaan, mutta idea jäi itämään. Olen joskus kotona tehnyt mureketta ja muusia muffinipannulla niin että puolet muffinivuokasta on täytetty murekkeella ja puolet perunamuusilla - näin paistuu koko ateria samalla pannulla. Nyt olin ajatellut tehdä aamiaisen kokonaisuudessaan yhdellä pannulla.



Aamiainen muffinipannulla kahdelle - suolaista ja makeaa...

Aloita tekemällä pannaritaikina jääkaappiin noin puoli tuntia ennen muun touhu aloittamista. Tai voit tehdä pannaritaikinan jo edellisenä iltana, jotta jauhot ehtivät turvota. Tai sitten teet kuten minä - valmista taikina ja lähde aamulenkille. Kun palaat lenkiltä, voit koota aterian ja paistaa sen - aikaa ei mene kuin ehkä puoli tuntia kokonaisuudessaan.

Pannaritaikina

300 ml maitoa
1 muna
1,5 dl jauhoja
ripaus suolaa
ripaus leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria

Laita kaikki aineet astiaan ja ravista voimakkaasti sekaisin. Jätä turpoamaan.

Pekoni-munaleivät

4 viipaletta paahtoleipää
1 pkt. pekonia
4 munaa
suolaa, pippuria

Aloita valmistelut laittamalla uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Lado pekoniviipaleet uunivuokaan ja paahda niitä hetki uunissa ylimmällä tasolla.

Voitele muffinipannu.

Leikkaa paahtoleipä kahtia ja toisen puolikkaan päästä vielä pikku pala pannun pohjalle. 

Laita viipaleet reunoille odottamaan muita aineita.

Vinkki: käytä mahdollisimman ohutta paahtoleipää, minulla oli liian paksua. Sitä oli hankala käsitellä.


Kaada kahdeksaan koloon pannukakkutaikina.

Ota pekonit uunista ja leikkaa ne kahtia.

Laita pohjapalan päälle pala pekonia, riko muna koloon ja asettele reunapalat paremmin pystyyn.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita loput pekonit päälle.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Sillä aikaa kun leivät ja pannarit paistuvat on hyvä tehdä aamujuoma.

Aamumehu mansikoista ja Valion mehusta

250 g mansikoita (pakasteesta, jos ei ole tuoreita)
2,5 dl Valion vuodenaikamehu

Laita kaikki tehosekoittimeen ja aja sakea, hileinen mehu tasaiseksi. Kaada laseihin. Saat kylmän ja virkistävän mehun helposti.




Aika ottaa pelti uunista.

Tarjoile ensin ruokaiset muna-pekonileivät ja jälkiruuaksi pannarit vaikka kuusenkerkkä-/vaahterasiirapin kanssa.



Hyvää sunnuntaiaamua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti