Juhannuksen kääntyessä yöksi, taiteilin vähistä alkoholeista pienen yömyssyn. Ei tämä oikein digestiveksi käy, mutta jälkiruokadrinkkinä vallan mainio. Pohjana siinä on itsetehty kuusenkerkkäsiirappi, jota on terästetty alkoholilla ja jatkettu kivennäisvedellä. Tällä kertaa ei ollut kuin vadelmakivennäisvettä, joka hieman maistui kuusenkerkän päälle eli kannattaa laittaa mautonta vettä, jotta kerkän herkkä maku ei peity.
Kuusenkerkkäjuoma2 cl kuusenkerkkäsiirappia
2 cl kirkasta esim. kossua
kivennäisvettä maun mukaan
Rakensin siirapista ja kossusta pohjan ja täytin lasin kivennäisvedellä. Älä tässä vaiheessa sekoita tai kuplat häviävät.
Hyvää juhannusyötä!
ps. juhannuksen taikana kävimme keräämässä aattona kimpun yrttejä, jotka yhdessä villikukkien kanssa ilahduttavat meitä vielä jussin jälkeenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti