tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kevyt mansikkarahkajäätelö

Uudella jäätelökoneella on tullut kokeiltua reseptien mukaan erilaisia jäätelöitä, ei vielä montaa, mutta sen verran, että makuun on päässyt. Ongelmana niissä on runsas sokerin ja kerman käyttö. Munia en ole käyttänyt vaikka ohjeissa niin sanotaankin. Nyt ajattelin tehdä keveää herkkua rahkasta, ilman kermaa. Ohje on muutettu jäätelökirjan mansikkajäätelöreseptistä - aika paljonkin :)

Ohje on 600 ml jäätelökoneelle.


Mansikkarahkajäätelö

250 g mansikoita
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä (ei ollut, joten käytin perunajauhoja)
1 dl maitoa
1 prk mansikkarahkaa
1,5 rkl glukoosia tai vaaleaa hunajaa







Laita mansikat ja puolet sokerista blenderiin ja aja tasaiseksi.




Laita paksupohjaiseen kattilaan loput sokerista, tärkkelys, maito ja glukoosi. Sekoittele ja kuumenna. Kun seos paksuuntuu ja uhkaa pulpahtaa, ota levyltä ja vispaa hieman, jotta se jäähtyy.







Sekoita mansikka-sokerimassa ja maito-sokeri-tärkkelysmassa yhteen ja lisää rahka.











Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna käydä noin puoli tuntia tai kunnes massa on sopivan paksua. Kaavi jäätelö rasiaan ja laita pakkaseen pariksi tunniksi, jotta sitä on helpompi käsitellä.




Mukavia kevytjäätelöhetkiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti