maanantai 28. heinäkuuta 2014

Raparperimehu

Helle vain jatkuu ja juomaa kuluu...

Vaikka raparperit alkavat olla pikku hiljaa ohi tältä kesältä, niin viimeisistä varsista saa vielä maukasta raparperimehua, joka on hyvää janojuomaa heinäkuun lopun helteillä.

Tee tiiviste jääkaappiin ja laimenna oman makusi mukaan.


Raparperimehutiiviste

700 g raparperia
1 sitruunan keltainen kuori ja sisus ilman valkoista osaa
1,5 l vettä
6 dl (ruoko-)sokeria / 1 l siivilöityä mehua

Pese sitruuna hyvin. Huuhtele raparperin varret. Kuori esim. perunankuorimisveitsellä sitruunasta keltainen osa. Kaavi valkoinen osa roskiin. Pilko raparperit ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Laita sitruunan osat ja raparperipalat kattilaan, jossa on kiehautettu vesi.

Keitä noin 15-20 minuuttia. Älä sekoita, ettei mehusta tule sameaa. Anna seisoa ja jäähtyä puolisen tuntia - tunti.
Siivilöi raparperipalat ja sitruunanosat mehusta. Anna valua hetki ja mittaa mehun määrä.

Lisää sokeri, osa voi olla myös ruokosokeria. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut mehuun.

Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin. Raparperimehu säilyy kylmässä muutamia päiviä.

Annoksesta tulee 2 mehupulloa tiivistettä.

Laimenna mehua vedellä, kun tuot mehun tarjolle. Lisää jäitä tai koristele jäisillä marjoilla.


Vinkki: käytä valkoisen sokerin sijaan ruokosokeria tai puolet valkoista ja puolet ruokoa.

Jos haluat vähentää kaloreita, niin käytä puolet makeutusjauhetta ja puolet ruokosokeria. Näin saat ruokosokerin tummaa makua, mutta vähennät puolet kaloreista makeutusaineeseen. Makeutusaine kannattaa lisätä lopuksi, kun ruokosokeri on sulanut, sillä makeutusjauhe ainakin kuohuu jonkun verran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti