Vaikka raparperit alkavat olla pikku hiljaa ohi tältä kesältä, niin viimeisistä varsista saa vielä maukasta raparperimehua, joka on hyvää janojuomaa heinäkuun lopun helteillä.
Tee tiiviste jääkaappiin ja laimenna oman makusi mukaan.
Raparperimehutiiviste
700 g raparperia
1 sitruunan keltainen kuori ja sisus ilman valkoista osaa
1,5 l vettä
6 dl (ruoko-)sokeria / 1 l siivilöityä mehua
Pese sitruuna hyvin. Huuhtele raparperin varret. Kuori esim. perunankuorimisveitsellä sitruunasta keltainen osa. Kaavi valkoinen osa roskiin. Pilko raparperit ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Laita sitruunan osat ja raparperipalat kattilaan, jossa on kiehautettu vesi.
Keitä noin 15-20 minuuttia. Älä sekoita, ettei mehusta tule sameaa. Anna seisoa ja jäähtyä puolisen tuntia - tunti.
Siivilöi raparperipalat ja sitruunanosat mehusta. Anna valua hetki ja mittaa mehun määrä.
Lisää sokeri, osa voi olla myös ruokosokeria. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut mehuun.
Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin. Raparperimehu säilyy kylmässä muutamia päiviä.
Annoksesta tulee 2 mehupulloa tiivistettä.
Laimenna mehua vedellä, kun tuot mehun tarjolle. Lisää jäitä tai koristele jäisillä marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti