Voiko sitruunaa olla liikaa? No, ei voi - ei ainakaan kuumalla ilmalla, kun janottaa ja tekee mieli jotain pientä hyvää.
Vieraita tulossa, mutta keittiön 30+ lämpöastetta eivät oikein houkuttele leipomaan mitään kauhean aikaavievää. Siispä viime viikolla kehitelty sitruuna-kookoskakku kehiin ja itsetehtyä sitruunalimonadia mukaan.
Sitruuna-kookoskakun idea on heittää kaikki aineet leivontakulhoon, vispata vähän niin, että aineet menevät sekaisin ja kaataa kookosjauhotettuun kakkuvuokaan taikina. Uuni hoitaa loput ja kokki voi paeta kuumaa keittiötä tunniksi ulos keinuttelemaan ja lueskelemaan vanhoja naistenlehtiä...
Sitruunamehu syntyy lähes yhtä nopeasti. Tarvitset vain 500 g sokeria, 5 dl vettä ja 2 sitruunaa. Sillä aikaa kun vesi kuumenee ja sokeri liukeaa siihen, ehdit pestä sitruunat, riipiä keltaisen kuoriosan ja puristaa mehut. Jätä keltainen kuori muhimaan kiehuvaan sokeriliemeen ennen keinuun menoa ja kun kakku on valmis, voit siivilöidä ja pullottaa mehun.
Kaikki valmiina vieraiden tuloon ja kokki on erittäin hyvin levännyt.
Katso tarkemmat ohjeet näitä linkeistä:
sitruuna-kookoskakku
sitruunamehu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti