Ensin kannattaa keittää raparperihilloke ja jäähdyttää se hyvin. Itse kerma-maitotiiviste-yhdistelmän kopioin Dr.Sugarin blogista.
Resepti on helppo, nopsa työosuudesta – lisänä vain jäädytys ja kaikki on valmista – eikä tarvita edes jäätelökonetta!
Kesän helpoin raparperijäätelö
Raparperihilloke
300 g raparperinvarsia kuorittuna ja pilkottuna
1 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita kattilaan raparperit ja fariinisokeri. Keittele keskilämmöllä kunnes raparperit ovat muusina. Sekoittele ja tarkista, että ylimääräinen neste on haihtunut. Jäähdytä ja lisää vasta sitten vaniljasokeri.
Vinkki: Jos haluat kanelinmakuista raparperijäätelöä, niin keitä raparperien kanssa yhtä kanelitankoa ja poista tanko keiton jälkeen. Näin raparperihilloke maistuu kanelille. Vaniljasokerin voit jättää pois.
Raparperijäätelö
1 purkki kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
6 dl vispikermaa
300 g valmiiksi keitettyä ja jäähdytettyä raparperihilloketta
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito hitaasti valuttaen ja samalla sekoittaen vaahtoon. Sekoita hellästi, että vaahto pysyy kuohkeana. Jäätelön koostumus on kiinni kuohkeasta vaahdosta. Lopuksi lisää muutamalla kääntelyllä raparperihilloke vaahtoon.
Kaada jäätelö kahteen noin litran kokoiseen astiaan tai 2 litran kannelliseen vuokaan. Pakasta vähintään 8 tuntia tai yön yli. Säilyy hyvin pakkasessa, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua pakastumaan.
Tarjoile jäätelö esim. kuusenkerkkäsiirapin kanssa. Myös vaahterasiirappi käy.
Muista, että tähän reseptiin ei tarvita lainkaan jäätelökonetta ja seosta ei tarvitse sekoitella pakastuksen aikana!
Vinkki: jäätelö kovettuu pakkasessa tosi kovaksi, joten kannattaa ottaa pari tuntia ennen tarjoilua rasia jääkaappiin, jotta se on pehmeää ja siitä voi tehdä palloja tai ottaa paloja jäätelökauhalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti