Olen julkaissut tämän jo kerran nyhtökanan yhteydessä. Leivät voi paistaa joko kuivalla paistinpannulla tai muurinpohjapannulla grillissä kuten minä tai sitten grillin sileällä paistolevyllä. Älä paista liian kuumassa, että leipä ehtii kohota ja kypsyä myös sisältä.
Muurinpohjaleipäset, 8-10 leipää
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan levähtää 10-20 minuuttia.
Jauhota pöytä, vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se 8 tai 10 osaan. Taputtele taikinapaloista pyöreitä noin 1/2 cm paksuja leipäsiä.
Paista leivät ilman rasvaa muurinpohja- tai valurautapannulla miedolla lämmöllä. Paista leipästen molempia puolia noin 4 minuuttia. Leivän voi kääntää, kun pinta kohoilee muhkuraiseksi. Tarjoa lämpiminä.
Mainio idea ja helpon kuuloinen ohje! Onnistunee varmaan myös tavallisella paistinpannulla, vaikka siinä ei ihan samaa kesäfiilistä olekaan :)
VastaaPoistaKyllä onnistuu. Olen paistanut kotona tavallisella isolla teflonpannulla naanleipiä ja näitä leipäsiä. Hyvin onnistuu vaikka välillä pitää kopistaa kuivat, palaneet jauhot pois pannusta. Mutta älä kastele pannua välillä vaan kopauta vain jauhot tiskialtaaseen ja jatka paistamista. Pannun tulee olla kuiva.
PoistaKesäfiilis kyllä tulee kun mökillä paistaa muurinpohjapannulla. Ja ehkä paistaminen on jotenkin mukavampaa myös ulkona :)