Sateisesta aamusta huolimatta päivä kirkastui jopa aurinkoiseksi. Loppukesän päivä oli iltaa kohden tyyni ja kaunis.
Teltassa kävi arvioilta noin 70 henkeä – lähinaapureita ja perheitä jopa kauempaa. Pari kertaa makkaran- ja vohvelinpaistoon yltyi jopa jonoa.
Minä tein ensin 2,5 litran vohvelintaikinan, mutta puolen päivän jälkeen kävin tekemässä toiset 2,5 litraa. Ensimmäisestä annoksesta piti laskujeni mukaan tulla noin 50 vohvelia ja toisesta samoin, mutta toista erää paistoin vain vähän toista kymmentä vohvelia ennen kuin tapahtuma alkoi hiljentymään.
Puoli kolmelta arvottiin kaikki palkinnot. Pääpalkintoja oli motti koivuklapeja – sen moni olisi halunnutkin voittaa. Lisäksi oli S-ryhmän lahjakortti ja säkki perunaa sekä erilaisia muita koriste- ja käyttöesineitä.
Meitä oli 4 hallituksen jäsentä ja 2 puolisoa eli kuudella hengellä touhuttiin ja hauskaa oli.
Ensimmäisiä asiakkaita odotellessa |
Vohvelitehdas taustallaan makkarapiste |
Palkintopöytä |
Tonnikalatäyte |
Myös pelkät mustikat ja kermavaahto on herkkua vohvelin päälllä |
4 dl punaista maitoa (laktoositon)
1 dl kivennäisvettä
0,5 dl kuohukermaa (laktoositon)
2 rkl pullomargariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ohrajauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää muut nesteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina hillon ja kermavaahdon kera – tai suolaisen täytteen kera.
Tonnikalatäyte (6-8 vohvelille)
1 salottisipuli
1 prk tonnikalaa vedessä
100 g ranskankermaa tai paksua maustamatonta jogurttia (kreikkalaista/turkkilaista)
2 rkl sweet chili sauce
3 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl kapriksia
suolaa
sitruuna-/limepippuria myllystä
Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Valuta tonnikalasta neste pois. Sekoita joukkoon muut aineet. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti