sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Omanasiiderisiirappi

Ja mitä olisivat vohvelit ilman hyvää siirappia. Tässä helppo siirappi. Fariinisokeriin sekoitetaan mausteet, kaadetaan siideri mukaan (varo kuohumista) ja kiehautetaan - helppoa ja nopeaa. Mausteet korostavat kurpitsavohveleiden mausteita - kannattaa kokeilla!

Omanasiiderisiirappi

2,5 dl fariinisokeria

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl jauhettua kanelia

1/4 tl maustepippuria

1/4 tl jauhettua inkivääriä

1/8 tl jauhettua neilikkaa

1/8 tl suolaa

5 dl omenasiideriä

1,5 rkl omenaviinietikkaa

40 g voita, kuutioitu 4 osaan

Sekoita kattilassa fariinisokeria, maissitärkkelystä ja mausteita, kunnes maissitärkkelys sekoittuu tasaisesti. Lisää omenasiideri ja omenaviinietikkaa. Kuumenna keskilämmöllä ja kiehauta kokoajan
sekoittaen. Annetaan kiehua 1,5 minuuttia samalla jatkuvasti sekoittaen. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon voit ja anna jäähtyä, kunnes siirappi on sopivan lämmin tarjoiluun.

Säilytä siirappia jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Lämmitä mikroaaltouunissa ennen tarjoilua.


Resepti: käännetty Cooking Classy blogin ohjeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti