Itse muffinit ovat gluteenittomia ja maidottomia, mutta pursotus sisältää tuorejuustoa ja voita, vaikkakin laktoosittomina. Jos haluat täysin maidottomana, niin sulata tummaa suklaata ja kuorruta kuppikakut sillä.
Tummat banaanit ovat sopivan kypsiä, muscovado-sokerista tulee makua |
2 kananmunaa
2 dl tummaa sokeria (muscovado, fariini, ruoko)
½ dl ruokaöljyä
2 banaania murskattuna
1 dl mantelijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria tai 1 tl aitoa vaniljaa
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat, sokeri, öljyä ja murskattu banaani keskenään kevyesti sekaisin. Lisää kuivat aineet nopeasti sekoittaen, älä vatkaa enempää kuin tarpeen. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.
Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Suihkuta vuoka öljyllä, täytä vain 2/3 osaa |
200 g tummaa suklaata (n.50%)
40 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa varovasti aina välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vatkaa voimakkaasti mukaan notkistettu tuorejuusto ja lisää lopuksi vielä tomusokeri. Laita seos pursotuspussiin ja pursottele muffinien päälle.
Gluteenittomat banaani-suklaamuffinit eli kuppikakut |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti