Pinkit sydänpullat Ystävänpäivään
5 dl punaista maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa tai 2 pussia pussihiivaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
punaista elintarvike väriä
n. 15 dl vehnäjauhoja (osa voi olla täysjyväjauhoja)
100 g voita tai margariinia sulatettuna tai 1 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun: munaa
Väliin: paistonkestävää vadelmamarmeladia
Koristeeksi: värillistä raesokeria ja paiston jälkeen pinkkiä tomusokeria (mansikanmakuista)
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Värjää neste vaaleanpunaiseksi oman maun mukaan. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jos käytät kuivahiivaa, niin lisää se jauhojen mukana nesteeseen, joka on 42 asteista. Ennen jauhoja värjää maito ja lisää siihen munat ja mausteet sekä sokeri.
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina tasakokoisiin osiin. Pyöritä niistä kevyesti pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Litistä pullat ja kaaviloi niistä pieniä lettuja. Levitä marmeladia letun pintaan, jätä reunat vapaaksi. Taita lettu ensin kahtia ja sitten vielä kahtia, niin että syntyy kolmio. Viillä terävällä veitsellä kolmion hilloiseen reunaan viilto, jolloin syntyy sydän. Nipistä hilloreunat kiinni ja muotoile sydämen yläosat kauniisti. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
Voitele munalla ja ripottele väriraetta pintaan. Paista 220 asteessa noin 5-7 min tai kunnes ne ovat vähän vaalean ruskeita.
Jäähdytä liinan alla. Ripottele mansikanmakuista pinkkiä tomusokeria pintaan, kun tuot sydänpullat tarjolle.
Hyvää Ystävänpäivää!
5 dl punaista maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
pinkkiä taikinaa |
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
punaista elintarvike väriä
n. 15 dl vehnäjauhoja (osa voi olla täysjyväjauhoja)
100 g voita tai margariinia sulatettuna tai 1 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun: munaa
Väliin: paistonkestävää vadelmamarmeladia
Koristeeksi: värillistä raesokeria ja paiston jälkeen pinkkiä tomusokeria (mansikanmakuista)
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Värjää neste vaaleanpunaiseksi oman maun mukaan. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jos käytät kuivahiivaa, niin lisää se jauhojen mukana nesteeseen, joka on 42 asteista. Ennen jauhoja värjää maito ja lisää siihen munat ja mausteet sekä sokeri.
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina tasakokoisiin osiin. Pyöritä niistä kevyesti pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Litistä pullat ja kaaviloi niistä pieniä lettuja. Levitä marmeladia letun pintaan, jätä reunat vapaaksi. Taita lettu ensin kahtia ja sitten vielä kahtia, niin että syntyy kolmio. Viillä terävällä veitsellä kolmion hilloiseen reunaan viilto, jolloin syntyy sydän. Nipistä hilloreunat kiinni ja muotoile sydämen yläosat kauniisti. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
Voitele munalla ja ripottele väriraetta pintaan. Paista 220 asteessa noin 5-7 min tai kunnes ne ovat vähän vaalean ruskeita.
Jäähdytä liinan alla. Ripottele mansikanmakuista pinkkiä tomusokeria pintaan, kun tuot sydänpullat tarjolle.
Hyvää Ystävänpäivää!
Taikina matkasi auton takapenkillä nousten äitille, jossa leivoin sen... |
Kaaviloi pikkupulla litteäksi ja laita hilloa keskelle... |
Taita neljään osaan ja viillä avoimeen päähän viilto... |
Nosta pienet sydämet... |
Voitele munalla ja ripottele koristeraesokeria päälle.... |
Pullat vähän aukeilevat ja jos hilloa on liikaa, se pursuaa ulos... |
Viimeistele pinkillä mansikanmakuisella tomusokerilla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti