Perjantain messupäivä oli kaunis ja aurinkoinen.
Ensimmäisenä valikoima uutuuksia kattaukseen:
|
Mielikuvitusta vaativa - munakuppi? |
|
Ihanat pikkupannut, noin kämmenen kokoiset. Valurautaa. |
|
Kesäjuhlien katseenvangitsija ja koriste. |
|
Myös pippurimyllyissä oli tyyliä. |
|
Kuuminta astiamuotia - vanhanajan emaliastiat,joissa jo uutena "kolhuja". |
|
Kaunista "kivipestyä", himmeää hohdetta tarjoiluastioissa. |
|
Erilaisia muotoja kiviastioissa ja pastellisia maavärejä. |
|
Yksikin ruusu riittää koristamaan kattauksen. |
|
Kuuminta muotia kattaukseen - himmeät "kivipestyt" kullan, pronssin tai hopean väriset ruokailuvälineet. |
|
Ja rustiikkiset lautaset, epäsymmetriset ja epätasaisesti maalatut - maalaismaiset. |
|
Himmeän kultaiset ruokailuvälineet ja puiset alustat |
|
Myös laseissa toistuu maanläheiset värit |
|
Myös toisesta ääripäästä löytyy vahvoja värejä. |
|
Myös kivitavaran voi saada näyttämään kuin puusta vuollulta. Kaunista. |
|
Juhlapöytään kristallit kullatuilla jaloilla ja kukkakoristeilla - lasit olivat aika painavat, mutta mahtavaa käsityötä. |
|
Ideaa picknikille tai kesällä pihajuhliin |
Ruokapuolella vanhoja tuttuja uudella tvistillä!
|
Myllyn Parhaan osastolla oli lihapiirakat saaneet paahtamisen jälkeen koristeeksi punajuurihummusta ja kapriksia. |
|
Lihapiirakat aivan salonkikelpoisina alkupaloina. |
|
Tai täytettyinä välipaloina. |
|
Esittelyssä oli gluteenittomat kaurahiutaleet ja -leseet. |
|
sekä niitä leivotut pestosämpylät ja oikealla porkkanasämpylät. Oikein maukasta! |
|
Onnistuupa niillä gluteenittomat kaurakeksitkin. |
|
Esittelyssä oli myös erilaiset kokojyvät, joista saa riisin tapaan salaatteja tai ruokaisia lisukkeita. |
|
Tämä oli näppärä peli - ei tosin kotikäyttöön, mutta ravintoloille - kylmälevy, jolla sai tehtyä jäätelöä muuutamassa minuutissa. |
|
Kakut puhukoot puolestaan - ihania luomuksia - ja huomaa hauska tapa leikata kakku vähän erilailla. |
|
Pizzataikina lentää. Esittelyssä valmiit pizzataikinapallot, joista pääsee heti leipomaan pizzoja. |
|
Kastikkeena oli tulisen makea chili-paprikahillo - kuin paholaisen hillo. |
|
Päälle vain hieman kasviksia ja juusto - sitten uuniin. |
|
Aivan suussa sulavaa - olipa hyvää pizzaa! |
|
Voileipäkakun voi tehdä näinkin - kuin sushirullan. Näyte Arlan osastolta. |
|
Tarjottimella vain pieni näyte messujen herkuista - erilaisia mousseja ja juustoja Arlan osastolta sekä kakkua ja täytettyä sämpylää Myllyn Paras-osastolta. |
Seuraavaksi muutamia jäätelökuvia. Tänä vuonna messuilla oli useita jäätelönvalmistajia -pientuottajia ja isompia - tässä kuvia vain muutamasta. Mutta jäätelöt olivat todella runsaslukuisesti mukana messuilla.
|
Minettiltä maistoin vaaleanpunaista purukumia - nam! |
|
Tämä oli ehkä minusta messujen maistuvin jäätelö - tulinen vadelma-chili & salmiakki - tulinen mutta samalla täysipainoinen maku - aivan mahtavaa. |
|
Jäätelöt valmistetaan Espoossa, Kyseessä on pieni artesaanijäätelötehdas. Tuotteet ovat luomua, laktoosittomia ja osa jopa vegaanisia - kuten maistamani vadelma-chili & salmiakki. |
|
Kymppimämmi maistatti uutta mämmijäätelöä ja viime pääsiäiseltä tuttuja suklaa ja vanilja mämmiä. |
|
Tämä yllätti - Sallisen chilimarenki - alussa maistuu pehmeä makea marekin ja juuri kun luulet että siinä se oli, iskee jälkimakuna tulinen chili. |
|
Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy maistuu pähkinäiselle ja täyteläiselle - sitä voi käyttää ruuan valmistuksessa että myöskin "kastikkeena" maustamaan vaikka keitetyt perunat. |
|
Myssyfarmi tuottaa myös muita luomutuotteita kuten herneitä eri muodossa. Kiinnostavin oli hernejauho, josta saa vaikka paistettua letut. Tätä kokeilen myöhemmin ja laitan blogiin reseptin. |
|
Hernejauho edessä ja -rouhe takana. |
|
Viinimessuilla sakeviinit olivat sieltä eksoottisemmasta päästä. |
|
Tastingissa maistoin italialaisia perhetilan viinejä. |
|
Erilaiset pienpanimot olivat hyvin edustettuina messuilla. |
|
Aitoa shampanjaa ei voita mikään - hmm... |
|
Viinimessuilla tarjottiin perinteiseen tapaan juustoja ja muuta pikkusuolaista... |
|
sekä kunnon nälkään mahtavaa turskaa ja ranskalaisia eli fish & chips. |
|
ja kalan ja perunoiden päälle sai pirskotella aitoa mallasviinietikkaa - nam, nam.... |
Aivan mahtavat messut - tuli paljon uusia ideoita sekä kattaukseen että erilaiseen tapaan laittaa vanhoja tuttuja ruokia. Kokeiluun lähtee rypsiöljy ja hernejauhot - niistä juttua kun olen päässyt kokeilemaan niitä. Fish & chips innoittti jo heti lauantaina kauppaan ja kalatiskille. Jäätelöistä tuli ajatuksia ensi kesää varten - makuja voi keksiä vaikka mitä - vain mielikuvitus on rajana.
Katsotaan mitä muuta lähtee kokeiluun - varmaan ainakin chilimarenki :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti