maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kaura-raparperi-banaanipaistos valkosuklaavaahdolla

Ja vieläkin raparperissa löytyy, vaikka hirveä määrä varsia on jo päätynyt mehuksi, simaksi, hilloksi ja vaikka miksi ihanaksi säilykkeeksi. Tänään Järvenhoitoyhdistys kokoontuu taas pohtimaan asioita, joten tein pikaisen jälkiruuan kokousväelle. Ja tietysti raparperista, mutta tähän käytin myös imelyyttä tuomaan banaaneja, joten jos sinulla on banaaneja tummumassa, niin tähän sopivat erinomaisesti myös tummat, kypsät banaanit. Ja täytyihän periaatteessa yksinkertainen raparperipaistos kruunata jollain mukavalla – valkosuklaavaahdolla. Nam!


Kaura-raparperi-banaanipaistos valkosuklaavaahdolla

Paistos:

5 dl raparperinvarsia viipaloituna

1 tl kanelia tai kardemummaa

2-3 banaania

100 g voita tai margariinia sulatettuna

1,5 dl fariini- tai tummaa sokeria

3 dl kaurahiutaleita

0,5 dl ruiskorppujauhoja tai korppujauhoja tai tattarijauhoja

Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa.
Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Valkosuklaavaahto

2,5 dl Flora Vanillaa

100 g valkosuklaata

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon mikrossa tai vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.



VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli!

Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne.

Paistoksen resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti