Nämä raparperimuffinit tai raparperikuppikakut syntyivät tilaustyönä. Bengt tarjoaa töissä kahvit omalle tiimilleen ja toivoi minulta jotain hyvää kahvin kanssa. Ehdotin, että teen jotain raparperista – ehkä kakun? Bengt näytti blogistani tiimille ehdotuksia ja raparperin sekä kinuskin yhdistelmä kiinnosti. Olin tehnyt raparperikakun kinuskikuorrutteella. Se olisi ollut vähän hankala kuljettaa ja annostella, joten päädyin siihen, että kehitin vanhasta reseptistä uuden version, missä vähän vähensin mausteita, lisäsin raparperin määrää ja leivoin ne muffinien muotoon. Päälle keitin vähän tavallista tukevamman kinuskin, että se pysyy kuppikakun päällä.
Kuunnellaan huomenna mitä työporukka tykkäsi näistä…!
Raparperi-kinuskikuppikakut, 18 isoa
1 dl raparperihilloa (ohje täältä)
3 munaa
2 dl fariinisokeria (tai ruskeaa kidesokeria)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk Valion päärynä-kinuskirahkaa tai vaniljarahkaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2-3 vartta tuoreita raparpereja
18 Pirkan isoa muffinivuokaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä raparperihillon, rahkan ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskiosassa 185 asteessa n. 15 min. pienet muffinit ja noin 20 min. isot muffinit.
Anna jäähtyä.
Vinkki: kun laitat paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, niin muffinit eivät pääset leviämään uunissa vaan ne pysyvät muodossaan paremmin.
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Valmista kinuski. Pane aineet teflonkattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 15-20 minuuttia. Varo, ettei kerma kuohu yli. Kun seos alkaa saostua, tee vesilasitesti. Jos pisara kylmään veteen tiputettua kinuskia ei ”sula” veteen vaan jää selvästi otettavaksi kokkareeksi, on kinuski valmista. Testaa keiton eri vaiheissa, koska kinuski voi olla valmista jo 10 min. keittämisen jälkeen. Älä keitä liian kauan. Nosta kattila levyltä ja kaada tai lusikoi kinuskikuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Anna kinuskin jähmettyä hetki kylmässä ennen tarjoamista.
Iso muffinivuoka |
Pieni muffinivuoka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti