perjantai 8. heinäkuuta 2016

Mansikkainen Brita-torttu

Mansikka- tai raparperi-Brita on aina kuulunut meidän mökkikesään – varsinkin juhannuksen jälkiruokana. Maukas pohja, marjat ja marenki – aivan voittamaton yhdistelmä.

Saman voi tietysti tehdä myös torttumuotoon. Idean sain tähän torttu-Britaan Marttojen sivuilta, kun kahlasin etsien ideoita mansikoille. Ja Brita maistuu aivan yhtä hyvälle torttuna kuin kakkunakin.


Mansikkainen Brita-torttu

Pohja:
125 g pehmeätä rasvaa
1 dl sokeria (Siroa)
1 keltuainen
1 koko muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keltuainen vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää maidon kanssa taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan, myös irtopohjavuoka käy.



Päälle:
1 valkuainen
¾ dl sokeria (Siro tai 0,5 dl tomusokeria)

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sokeri lisätään joukkoon vähän kerrallaan.

Vinkki: Marenki kannattaa tehdä ensimmäiseksi kuivilla vispilöillä ja jatkaa sitten pohjan taikinaan.



Lisäksi:

3 dl marjoja
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita marjat ja vaniljasokeri marengin joukkoon. Seos annostellaan muutamaksi keoksi pohjan päälle ja levitetään esim. haarukalla.

Tai tuoreet, pienityt marjat voi laittaa ensin pohjan päälle ja marenki niiden päälle.

Koristelu: Mantelilastuja

Ripotellaan mantelilastut päälle. Paistetaan 175 asteessa alimmaisella ritilätasolla n. 35–40 minuuttia, uunista riippuen.

Kypsän jäähtyneen tortun päälle voi vielä kevyesti sihdata tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti