Kakku on helppo valmistaa, vaikka siinä muutama työvaihe onkin. Ja kauniin ulkoasun lisäksi kakku on ihanan suklainen ja maistuva. Kannattaa kokeilla!
Vanilja-päärynät
7 päärynää
7,5 dl vettä
150 g sokeria
1 sitruunan mehu
1 vaniljatanko
Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja vaniljatanko, josta siemenet on kaavittu liemeen. Kuumenna kiehuvaksi.
Kuori päärynät, säästä kanta. Poista omenaporalla siemenkota varovasti pohjan kautta.
Laita päärynät siirappiin ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä. Anna niiden jäähtyä siirapissa.
Tee tämä vaihe hyvissä ajoin, jotta päärynät ehtivät maustumaan liemessä jäähtyessään. Tämän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä tai sitten aamulla ja tee taikina vasta kun paistat kakun.
22 cm vuokaan mahtuu noin 7 keskikokoista päärynää |
Anna päärynöiden jäähtyä liemessään |
Valuta päärynät hyvin ennen kuin laitat ne taikinaan |
Mantelinen suklaakakku
150 g tummaa suklaata (70%)
50 ml amarettoa
120 g voita
120 g sokeria
4 munaa
100 g jauhettua mantelia
20 g vehnäjauhoja
1 rkl makeuttamatonta kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 hyppysellinen suolaa
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää amaretto (tai muu alkoholi). Suklaan pitäisi olla juoksevaa ja pehmeää.
Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten sekaan.
Lisää sulatettu suklaa. Sekoita.
Lisää jauhetut mantelit, jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Sekoita.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.
Aseta valutettu päärynät taikinaan painamalla.
Paista noin 40 minuuttia 180 asteessa uunin alaosassa.
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja rasvaa sekä jauhota reunat esim. kookosjauhoilla. |
Suklaakuorrutus
100 g tummaa suklaata
1 dl täysmaitoa
Laita aineet mikrokulhoon ja kuumenna kunnes suklaa sulaa. Kaada kakulle.
Huom. lisää mantelijauhojen määrää ja jätä vehnäjauhot pois, niin saat gluteenittoman kakun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti