torstai 29. syyskuuta 2016

Makean tulinen Cajun Chicken Pizza eli Cajun-mausteinen kanapizza

Urtekram ja Ruoka.fi järjestivät bloggareille maustekilpailun. Tehtävänä oli luoda uusi resepti, jossa käytettään vähintään kahta Urtekramin maustetta. Minulla pisti heti ensimmäisenä silmiin Urtekramin Luomu Cajun-maustemix, josta halusin lähteä kokoamaan jotain helppoa ja tulista ruokaa. Kuinka ollakaan mietin reseptiä perjantaina, joten kilpailuruuaksi ei tullutkaan mikään tulinen Cajun-pata tai Louisianalainen paahdettu kana, vaan pizza. Tuliselle kanalle makupariksi pilkoin kypsää mangoa ja tomaattikastikkeen korvasin paprikoista, tomaateista ja chilistä tehdyllä tuorekastikkeella.

Vaikka tässä on muutama työvaihe, niin rytmittämällä ne sopivasti pizza valmistuu yllättävän nopsaan ja hei! – tämä pizza täytyy kokea!


Aloita ensin kanan paistamisella.

Cajun-mausteinen kana uunissa

450 g broilerifilettä

2-3 tl Urtekramin Cajun-maustemixiä

öljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Laita pieneen uunivuokaa leivinpaperi ja laita puolet broilerifileistä vuokaan. Kastele ne öljyllä ja ripottele puolet Cajun-mausteesta päälle. Kääntele fileitä niin että ne saavat maustetta joka puolelle. Laita loput fileet vuokaan ja kastele ne myös öljyllä ja pyöritä Cajun-mausteessa. Kun fileet ovat joka puolelta maustettu, laita ne uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.





Pizzapohja

2 dl maitoa

1/3 pak. hiivaa (noin puoli pussia kuivahiivaa)

½ tl suolaa

¼ dl juoksevaa margariinia tai öljyä

4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja sekoita muut aineet siihen. Kuivahiiva lisätään jauhojen joukossa. Laita kohoamaan liinan alle. Taikina saa olla aika pehmeä. Tee taikinan noustessa kastike.



Pizzakastike


3 tomaattia

1 paprika

1 pieni sipuli

2-3 valkosipulinkynttä tai 1 solo valkosipuli

0,5 dl tomaattipyreetä

1 tl Urtekramin chilihiutaleita (kannattaa maistaa ja lisätä itselle sopiva määrä)

1 tl ruokosokeria

suolaa ja pippuria maun mukaan

1 tl basilikaa

Laita kaikki aineet sekoituskulhoon ja aja massa sileäksi. Maista ja lisää esim. suolaa ja pippuria tai tomaattipyreetä tai chilihiutaleita. Maun pitäisi olla hieman tulinen ja tumma, mutta ei liian tulinen, sillä cajunkanat ovat tulisia.




Muut aineet

1 kypsä, tuore mango

1 pieni sipuli

2 pientä makeaa paprikaa (sweet bite)

300 g juustoraastetta

Halkaise mango leikaten molemmin puolin isoa kiveä. tee mangoon ristikko, jotta palat on helppo kaivaa lusikalla pizzan päälle.

Kuori ja viipaloi sipuli.

Huuhtele ja leikkaa pienet makeat paprikat renkaiksi. Kopistele siemenet pois ja poista kanta.



Pizzan kokoaminen

Kaaviloi kohonnut taikina joko kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi isoksi pannupizzaksi.

Ota kana uunista ja leikkaa fileet paloiksi.

Laita pizzapohjalle kastiketta. Ripottele vähän juustoraastetta kastikkeen päälle.

Laita leikatut kanapalat pizzalle. Kaavi mangon kuoresta palat pizzalle. Levitä sipuli- ja paprikarenkaat pizzalle.

Peitä koko komeus runsaalla juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja reunat ovat ruskistuneet lievästi.




Tulinen Cajun-mausteinen kana kohtaa makean mangon – NAM!

Hyvää pizza-iltaa!


Käy katsomassa minun ja muiden bloggareiden luomukset ja äänestä paras annos - voit samalla voittaa 99 euron tuotepaketin Urtekram-tuotteita - vaikka tämän cajun -maustemixin!
Linkki kilpailuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti