sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Puolukka-valkosuklaacookies

Tuoreita puolukoita riittää, joten innostuin tästä helposta keksiohjeesta, joka löytyi uudesta Maku-lehden blogisivusta. Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

Muista jättää kekseille leviämisvaraa.


Puolukka-valkosuklaacookies

125 g pehmeää voita

1 dl sokeria

1 kpl kananmuna

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

100 g valkosuklaata rouhittuna

1½ dl puolukoita (pakaste)

2 tl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja rouhi valkosuklaa, lisää taikinaan ja sekoita.


ps. käytin tuoreita puolukoita, joten en laittanut perunajauhoja ollenkaan.

Muotoile cookie-taikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta cookie-taikinaa 30 minuuttia.

Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.


Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa (tai kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin 10 minuuttia tai kunnes puolukka-valkosuklaacookiet ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.




Säilytä keksejä rasiassa, kuivassa paikassa ilmavasti, etteivät ne pehmene liikaa.

2 kommenttia:

  1. Voi Satu minkä teit! Se meni nyt leipomishommiks :) Valkosuklaa ja puolukat on kyl herkkuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Tee tupla-annos - nää säilyy vähän huonosti....

      Poista