Muista jättää kekseille leviämisvaraa.
Puolukka-valkosuklaacookies
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
1½ dl puolukoita (pakaste)
2 tl perunajauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja rouhi valkosuklaa, lisää taikinaan ja sekoita.
ps. käytin tuoreita puolukoita, joten en laittanut perunajauhoja ollenkaan.
Muotoile cookie-taikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta cookie-taikinaa 30 minuuttia.
Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa (tai kiertoilmauunissa 180 asteessa) noin 10 minuuttia tai kunnes puolukka-valkosuklaacookiet ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.
Säilytä keksejä rasiassa, kuivassa paikassa ilmavasti, etteivät ne pehmene liikaa.
Voi Satu minkä teit! Se meni nyt leipomishommiks :) Valkosuklaa ja puolukat on kyl herkkuu!
VastaaPoistaHih! Tee tupla-annos - nää säilyy vähän huonosti....
Poista