Tein sunnuntaiaamuna oikein herkkuaamiaista ja jotain makeaakin teki mieli. Paistoin croissanteja ja kun uuni jo oli päällä, niin croissantien paistuessa tein nopeasti taikinan ja voilà - meillä oli myös muffineita aamupalalla. Tämä on helppo perustaikina, jota ei tarvi vatkata – aineet vain sekaisin ja vuokiin. Taikina valmistuu uunin lämmetessä ja sitten vain paisto ja sinulla on lämmintä hyvää, vaikka kahvin kanssa tarjottavaksi. Tein lähes vastaavalla reseptillä mustikkamuffineita – nyt oli vuorossa puolukat – ja taikinaa sekoittaessa päätin heittää myös valkosuklaalevyn mukaan, kun puolukka ja valkosuklaa sopivat hyvin yhteen.
Puolukka-valkosuklaamuffinit
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (tai jogurtti tai piimää tms.)
1 dl pullomargariinia tai 100g voita sulatettuna
2 munaa
3 dl puolukoita
100 g valkosuklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Sekoita sekaisin, älä vatkaa. Viimeiseksi lisää puolukat ja suklaarouhe. Suklaa kannattaa jättää aika karkeaksi, jotta suklaapalat erottuvat ja maistuvat taikinassa.
Nostele taikina muffinivuokiin. Täytä vuoka vain 2/3 osaan.
Paista 200 asteessa 16-18 min tai kunnes pinta on saanut vähän väriä ja muffinit ovat nousseet ilmaviksi.
Anna jäähtyä hetki rauhassa ennen syöntiä.
Tosi hyviä ja helppoja tehdä.
VastaaPoistaPidän myös itse näistä helpoista "sekoita ja paista"-taikinoista. Ja puolukan ja valkosuklaan liitto on kyllä ihana! Kiva kun kokeilit ja kommentoit. Herkkuhetkiä sinulle!
PoistaKokeilin näitä eilen ja oli tosi hyvä! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistahttps://heidi-karoliina-a.blogspot.fi
Ole hyvä Heidi - kiva että pidit niistä. Puolukkasesonki on vasta alkamassa joten nyt on koko talvi hyvää aikaa tehdä puolukkaherkkuja :)
PoistaErinomaisia, maukkaita ja vielä sekin, että on helppo tehdä. Kymmenen pistettä.
VastaaPoista