Appelsiini-suklaakakku
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
150 g tummaa suklaata rouhittuna
2 dl kermaa
3 isoa munaa
150 g juoksevaa tai sulatettua margariinia
1 dl appelsiinimehua
Vuokaan: rasvaa ja korppujauhoja
Voitele noin 2 litran vuoka ja korppujauhota se. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi – saa jäädä isojakin paloja, ne sulavat kakussa mukaviksi sattumiksi.
Pese hyvin appelsiini ja raasta kuoresta keltaista osaa kakkuun. Purista mehu ja mittaa se. Täydennä appelsiinituoremehulla, jotta saat 1 dl mehua.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jos käytät muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva ensin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista, ettei kakku murene.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffineja: jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti